Deca Beograda: Miomir Kecmanović - da li će mladi srpski teniser ostvariti zapažen rezultat na US openu?

28.08.2022

18:00

0

Njegov najbolji plasman na ATP listi je 30. mesto

Deca Beograda: Miomir Kecmanović - da li će mladi srpski teniser ostvariti zapažen rezultat na US openu?
0MET1668 - Copyright MN Press

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović u utorak počinje takmičenje na ovogodišnjem US openu, a njegov protivnik u prvom kolu biće američki teniser Lerner Tien.

Kecmanović je postavljen za 32. nosioca, dok je Tien 1029. na ATP listi.

Ukoliko pobedi u ovom meču, Kecmanović će u drugom kolu igrati sa pobednikom duela Taro Danijel (Japan) - Rišar Gaske (Francuska), dok bi u trećem kolu potencijalno mogao da se sastane sa Špancem Rafaelom Nadalom.

Tanjug/AP Photo/Paul White
 

Miomir Kecmanović rođen je 31. avgusta 1999. godine u Beogradu.

Počeo je da igra tenis sa samo četiri godine i to u jednom teniskom kampu na Zlatiboru, gde ga je odveo deda. Kao teniser je veoma brzo napredovao, osvajajući značajne turnire u državi i inostranstvu.

Profesionalno je počeo da se usavršava na teniskoj Akademiji čuvenog Nika Bolitijerija (IMG Academy). Odlaskom na Floridu, mladi srpski teniser je dobio priliku da trenira u najboljim uslovima i sa najboljim teniskim stručnjacima.

Takođe, imao je i privilegiju da upozna, pa čak i da razmenjuje teniske udarce sa mnogim poznatim svetskim teniserima. Već po dolasku na ovu čuvenu tenisku akademiju, svrstan je u elitnu grupu mladih igrača.

MN Press
 

Osvojio je omladinski turnir Orandž boul 2015. godine kao jedan od najmlađih pobednika u istoriji čuvenog juniorskog turnira koji se od 1947. godine održava na Floridi, a svojevremeno je bio i najbolji junior sveta.

Do sada je u singlu osvojio jednu ATP titulu 2020. godine u austrijskom gradu Kicbil, dok je početkom ovog meseca u paru sa Amerikancem Vilijamom Blumbergom osvojio ATP turnir u dublu u meksičkom Los Kabosu.

Njegov najbolji plasman na ATP listi je 30. mesto, a trenutno se nalazi na 36. poziciji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike