Šapić: Unapređujemo odnose sa Turskom, Slovačkom i Kiprom

23.08.2022

15:20

0

Sastanak sa ambasadorima je održan u Starom dvoru

Šapić: Unapređujemo odnose sa Turskom, Slovačkom i Kiprom
5ac416aa4f12bdd7d9b3f8f24a96c144_8385884761 - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić primio je danas u Starom dvoru ambasadore Turske, Kipra i Slovačke s kojima je odvojeno razgovarao o nastavku dobre saradnje, te unapređenju odnosa između Grada Beograda i glavnih gradova tih država.

Šapić je sa turskim ambasadorom u Beogradu Hamijem Askojem istakao značaj dobrih odnosa između Srbije i Turske, kojima su poseban doprinos dali predsednici dve zemlje Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan.

Podsetio je na velike infrastrukturne projekte koje Turska zajedno sa Srbijom i zemljama regiona sprovodi na Balkanu, od izgradnje auto-puta pa do otvaranja fabrika i zapošljavanja velikog broja naših građana.

Beoinfo
 

Gradonačelnik je istakao i saradnju između dva glavna grada koja ima sve veći zamah, kao i nadu da će se ti odnosi u budućnosti dodatno produbljivati.

- Poznato je da u Beograd najviše stranih turista dolazi iz Turske. Imamo sličnu kulturu, dobru kuhinju i zabavne delatnosti koje odgovaraju Turcima. Takav odnos treba da negujemo i ubuduće, uključujući sportske i kulturne manifestacije. S druge strane, sve veći broj naših sugrađana odlazi na letovanje na tursku obalu, ali i u sam Istanbul - rekao je Šapić.

Gradonačelnik je u razgovoru sa ambasadorom Republike Kipar Dimitriosom Teofilaktuom istakao tradicionalno dobre odnose dvaju naroda.

Beoinfo
 

Naglasio je da Beograd i Nikozija imaju bratske odnose koji se zadnjih godina dodatno poboljšavaju u sferi kulture, sporta i posebno turizma.

Prvi čovek srpske prestonice istakao je u razgovoru sa ambasadorom Slovačke u Beogradu Fedorom Rosohom da srpski i slovački narod vekovima žive u miru i prijateljstvu na području Vojvodine i Beograda.

- Sve intenzivnija saradnja Bratislave i Beograda nastaviće se i u budućnosti. Naša dva grada povezuje najveća plovna reka u Evropi. Veliki broj naših sugrađana turistički, ali sve više i poslovno posećuje glavni grad Slovačke, što je trend kojim treba da težimo i dalje - zaključio je Šapić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike