Najavljeno jako nevreme za vikend u Beogradu: Komunalne službe će biti u pripravnosti

19.08.2022

11:44

0

Prema najavama, od petka uveče do kraja sedmice, na području Beograda povremeno se očekuju pljuskovi i grmljavine

Najavljeno jako nevreme za vikend u Beogradu: Komunalne službe će biti u pripravnosti
Tan2022-7-2_165129433_2 - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

Grad Beograd i sve komunalne službe će zbog najavljenih vremenskih nepogoda u danima vikenda preduzeti niz preventivnih mera i organizovati proces rada tako da se obezbedi potreban broj ekipa, koje će biti u pripravnosti kako bi bile angažovane u slučaju nepredviđenih okolnosti, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

Kako se navodi, Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na vremenske nepogode, koje se na području Beograda očekuju od 19. do 21. avgusta. Prema najavama, od petka uveče do kraja sedmice, na području Beograda povremeno se očekuju pljuskovi i grmljavine, koji lokalno mogu biti intenzivniji, uz pojavu grada i jakog ili olujnog vetra. U subotu će pljuskovi i grmljavine biti intenzivniji, uz količinu kiše veću i od 40 milimetara za 24 sata (lokalno 40 milimetara po metru kvadratnom).

Tanjug/Dimitrije Nikolić
 

Iz ovog gradskog sekretarijata apeluju na sugrađane da zatvore prozore, garažna vrata i sve prostorije u koje može ući voda, kao i da sklone stvari sa ravnih krovova i osiguraju sve što se nalazi na njihovim terasama. Vlasnicima plovnih objekata na teritoriji grada Beograda preporučujemo da osiguraju i privežu plovila u skladu sa propisima, a građanima se savetuje da bez preke potrebe ne kreću na put.

Građani se mogu obratiti Beogradskom pozivnom centru – Beokomu ukoliko na javnim površinama primete oštećeno stablo ili drugu rizičnu situaciju, koja zbog jakog vetra i velike količine padavina može da ugrozi sigurnost, kako bi nadležni što pre izašli na teren i rešili problem.

Pozivi na broj 0800-110-011 za korisnike Telekomove fiksne mreže su besplatni, dok se pozivi iz ostalih mreža fiksne i mobilne telefonije na broj 011/3090-007 tarifiraju prema važećem cenovniku operatera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike