"Uzmi svoje pišljive pare": Beograđanka doživela neprijatnu situaciju sa taksistom, usred bela dana je vozio po "noćnoj" tarifi! (FOTO)

12.08.2022

17:45

0

Čitateljka portala 24sedam S. Đ. javila nam se zbog nesvakidašnje i, nažalost, neprijatne situacije koju je imala sa jednim taksistom "samostalcem"

"Uzmi svoje pišljive pare": Beograđanka doživela neprijatnu situaciju sa taksistom, usred bela dana je vozio po "noćnoj" tarifi! (FOTO)
Taksi/ilustracija - Copyright Profimedia

Vožnja u beogradskom taksiju u pojedinim slučajevima zna da presedne sugrađanima koji se odluče da se ovim prevoznim sredstvom prevezu do željene destinacije. Tako pojedini vozači puše u vozilu, muzika bude preglasna ili jednostavno dođe do neprijatne konverzacije, a upravo jedna takva dogodila se danas na Vračaru. 

Naime, čitateljka portala 24sedam S. Đ. javila nam se zbog nesvakidašnje i, nažalost, neprijatne situacije koju je imala sa jednim taksistom "samostalcem".

Pixabay
 

Ona je za 24sedam navela da je u taksi vozilo ušla oko 9.30 kod Pančevačkog mosta i da joj je krajnja tačka bila jedna ulica na Vračaru. Do problema je došlo kada je videla da je na taksimetru uključena druga tarifa, te je pomislila da je možda neki praznik. 

- U pitanju je bio "samostalac" taksi sa belom tablom, ali i TX tablicama. Oni nemaju matičnu firmu, ali moraju da poštuju cene koje je raspisao grad. Umesto 500 dinara, koliko me obično košta taksi na toj relaciji, naplatio mi je skoro 650 dinara sa uključenom drugom tarifom - navodi ona. 

Na kraju vožnje S. Đ. je, kako dodaje, pitala taksistu zašto je uključena druga tarifa i kako je vožnja skuplja za 150 dinara. 

24sedam
Bahati taksista koji je vozio mimo propisa

- Dobila sam odgovor: "Vozim za 20 dinara skuplje zbog nastale situacije." Prosto nisam mogla da verujem! Iz novčanika sam izvadila 500 dinara i platila mu, koliko bi me obično i koštala ta vožnja, jer mi nije padalo na pamet da mu dam 150 dinara više. Vozio me je po drugoj tarifi i naplatio više, iako taksisti imaju propisane cene. Da stvar bude još gora, kada sam mu dala novac, on mi je rekao: "Uzmi svoje pišljive pare" - prepričava neprijatnu situaciju naša sagovornica. 

Uz to, S. Đ. dodaje da je taksista sve vreme tokom vožnje imao neumesne komentare. 

- Sve vreme mi je pričao neke gluposti, poput: "Tažim partnerku da pređemo na uzgoj krušaka, je l' imaš neku ideju gde da je nađem?" - kaže šokirano naša čitateljka. 

Profimedia
Ilustracija

 

"Svaki taksista mora da vozi po propisima"

Prema rečima Aleksandra Bijelića, predsednika Saveza auto-taksi udruženja Srbije SATUS, svaki taksista mora da vozi po propisima.

- Druga tarifa je od 22.00 do šest ujutru, nedeljom i praznicima, a svaki drugi deo dana je prva tarifa. Nijedan taksista ne sme da vozi mimo propisa - naveo je Bijelić za 24sedam

Na pitanje šta bi naša čitateljka trebalo da uradi u ovakvoj situaciji, on ističe da treba da se obrati Saobraćajnoj inspekciji. 

- Mušterija bi slučaj trebalo da prijavi Saobraćajnoj inspekciji, pa da oni uzmu izjave i nakon toga pokrenu postupak protiv takvog lica. Sankcije su u vidu kazne i trajnog oduzimanja dozvole - zaključio je za 24sedam predsednika SATUS-a. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike