Njegov taksimetar ni danas ne kuca za njih: Branko je besplatno vozio 50.000 lekara u jeku pandemije, a onda se i on razboleo

27.01.2022

09:30

0

To mu je donelo tri priznanja, ali i veliku lekarsku podršku kada je saznao da je teško bolestan

Njegov taksimetar ni danas ne kuca za njih: Branko je besplatno vozio 50.000 lekara u jeku pandemije, a onda se i on razboleo
Branko Antić - Copyright Printscreen/RTS

Beogradski taksista Branko Antić, od početka pandemije korona virusa, sa grupom kolega besplatno prevozi zdravstvene radnike.

To mu je donelo tri priznanja, ali i veliku lekarsku podršku kada je saznao da je teško bolestan.

Tokom vanrednog stanja Branko Antić je prevezao oko 50.000 zdravstvenih radnika iz 50 ustanova. Napravio je oko 17.000 vožnji, a njegov taksimetar ni danas ne kuca za medicinare.

Profimedia
 

Branko Antić kaže za RTS da se odlučio da pomogne medicinskim radnicima videvši kako se u crvenim kovid zonama nesebično bore da spasu živote obolelima.

- Javni prevoz tokom policijskog časa nije funkcionisao, a da bi zdravstveni radnici na prvoj liniji fronta mogli da stignu kući i posle ponovo da se vrate na posao odmorni, došao sam na ideju zajedno sa prof. dr Danicom Grujčić da ih prevozim besplatno - priča Branko.

Kaže da akcija ne bi uspela da mu se nisu pridružile kolege - njih od 120 do 150 tokom 53 dana vanrednog stanja, non-stop.

Dodaje da su ostala prijateljstva iz tog perioda i da sada kad god zatreba nekome iz zdravstvenih ustanova izađe u susret.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Govoreći o najtežem periodu pandemije tokom vanrednog stanja, Antić kaže da tokom vožnje obično nije bilo uobičajenog ćaskanja, jer su lekari bili iscrpljeni.

Navodi da mu je dijagnostikovan kancer levog bubrega pre dva i po meseca koji mu je hirurški odstranjen. Priča da se polako oporavlja i vraća redovnom životu.

- Naročito sam zahvalan zaposlenima na Onkološkom institutu, Urološoj klinici KCS, Bolnici "Dragiša Mišović" - Dobro se dobrim vraća, dodaje Antić.

Navodi da mu se na sastanku resorni ministar Zlatibor Lončar zahvalio na onome što čini za zdravstvene radnike.

Antić je dobitnik i tri priznanja - srebrne medalje za zasluge koju je dobio od predsednika Aleksandra Vučića, plakete Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja i nagrade grada Beograda za herojsko delo "Despot Stefan Lazarević".

Kaže da mu te nagrade znače kao i njegovim kolegama koji će nastaviti da budu na raspolaganju svojim sugrađanima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike