Asfalt "progutao" parkirane automobile zbog pucanja cevi u Kraljice Marije: Evo kako i od koga vozači mogu da naplate štetu

15.07.2022

06:15

0

U Udruženju osiguravača Srbije kažu za 24sedam da svaki vlasnik automobila poseduje osnovno osiguranje vozila

Asfalt "progutao" parkirane automobile zbog pucanja cevi u Kraljice Marije: Evo kako i od koga vozači mogu da naplate štetu
auto propao - Copyright Printscreen/Tanjug

Zbog pucanja vodovodne cevi u Ulici kraljice Marije veliki broj parkiranih automobila "progutao" je asfalt, zbog čega se vozači pitaju kako i od koga da nadoknade štetu.

Naime, ovo nije prvi slučaj da su automobili zbog pucanja asfalta, tačnije vodovodne cevi, završili u rupi. Procedura pre podnošenja zahteva za novčanu nadoknadu je takva da sugrađani prvo moraju da provere od koga da je traže, tačnije, ko je zadužen za takvu vrstu nezgode i da li su to JKP "Beograd put" ili JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija"?

Kako su za 24sedam objasnili iz Udruženja osiguravača Srbije, svaki vlasnik automobila poseduje osnovno osiguranje vozila koje pokriva štetu koju u slučaju nesreće vozač nanese drugim osobama. 

- Pored te osnovne polise, svaki vozač, ukoliko želi, može da kupi i kasko polisu, uz pomoć koje može da naplati štetu koja je načinjena na njegovom vozilu - objašnjavaju oni. 

Kada je reč o automobilima koji su juče ujutru završili u rupi zbog pucanja asfalta u Kraljice Marije, iz Udruženja osiguravača Srbije kažu da vozači mogu da traže novčanu nadoknadu od nadležnog preduzeća.  

- Pre slanja zahteva za nadoknadu štete, vozačima bi bilo najbolje da pozovu procenitelja osiguravajuće kuće čiju osnovnu polisu imaju. Procenitelji su ujedno i ovlašćeni veštaci, pa je njihovo mišljenje na sudu neoborivo. Oni fotografišu vozilo i urade zapisnik o šteti na vozilu - zaključili su iz Udruženja osiguravača Srbije.

Šta kažu u "Vodovodu"? 

24sedam/D.P.
 

Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" kažu da njihovo preduzeće ima polisu osiguranja od odgovornosti iz delatnosti zaključenu sa kompanijom "Dunav osiguranje".

- Zahtev za naknadu štete sugrađani mogu podneti elektronskim putem na mejl prijava.š[email protected], u našim korisničkim centrima u Danijelovoj, Kneza Miloša i u Svetosavskoj ulici u Barajevu, kao i poštom. Uz zahtev za nadoknadu štete, može se priložiti i dokaz o nastaloj šteti. Po prijemu zahteva za naknadu štete, s podnosiocem će u najkraćem roku kontaktirati  osiguravač - objasnili su u "Vodovodu" za 24sedam.

Podsetimo, juče ujutru, u 6.40 sati, došlo je do pucanja vodovodne cevi u Kraljice Marije, a voda se velikom brzinom izlila po glavnoj i okolnim ulicama, zbog čega je saobraćaj obustavljen od Ruzveltove do Starine Novaka. Takođe, veliki broj sugrađana koji žive na opštini Palilula je ostao bez vode.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike