Havarija na Paliluli: Iz "Vodovoda" objašnjavaju šta je mogući uzrok pucanja cevi u Kraljice Marije (VIDEO)

14.07.2022

07:25

0

Trenutno se radi priprema za otklanjanje defekta

Havarija na Paliluli: Iz "Vodovoda" objašnjavaju šta je mogući uzrok pucanja cevi u Kraljice Marije (VIDEO)
potop -1 - Copyright 24sedam/D.P.

Kvar na magistralnom cevovodu u Kraljice Marije trebalo bi da bude saniran do ponoći, a potrošači će postepeno dobijati vodu.

Defekt na magistralnom cevovodu u toj ulici desio se u ranim jutarnjim satima i ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" u kratkom vremenskom periodu obavile su zatvaranje, nakon čega se velika količina izlivene vode povukla, saopštila je Gradska uprava.

24sedam/D.P.
 

Trenutno se radi priprema za otklanjanje defekta, navodi se i dodaje da se očekuje da se u narednim satima, nakon kopanja na ovoj deonici, utvrdi vrsta defekta.

Kako se navodi, iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" je objašnjeno da u ovakvim situacijama dolazi do povlačenja vode iz svih delova sistema, pogotovo kada se desi odvaljivanje cevnog materijala i da je zato količina vode bila ogromna.

- Česte promene vremena uzrokuju dinamička opterećenja, ali i veća potrošnja, zbog čega mogu da se dese kvarovi, ali je sistem stabilan - piše u saopštenju.

Dodaje se da je pukla cev profila 700 i da je magistralna što je, kako se dodaje, veći kvar u odnosu na druge, manje koji su se dešavali ovih dana. 

Takođe, gradski menadžer Miroslav Čučković izjavio je da kada se obično desi ovakva havarija, da je potrebno da se ispita okolina tog mesta kako ne bi došlo do ponovnog pucanja.

Podsetimo, jutros u 6.40 sati došlo je do pucanja vodovodne cevi, a voda  se velikom brzinom izlila po glavnoj i okolnim ulicama, usled čega je saobraćaj obustavljen od Ruzveltove do Starine Novaka. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike