"Prženje" na suncu, plivanje i dobacivanje u vodi: Počela sezona na još jednom beogradskom bazenu - ovo su cene i termini (FOTO)

18.06.2022

12:50

0

Autor: M.P.

Sreda je kao i ranijih godina rezervisana za besplatan ulazak za đake

"Prženje" na suncu, plivanje i dobacivanje u vodi: Počela sezona na još jednom beogradskom bazenu - ovo su cene i termini (FOTO)
Ilustracija - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Zapadnu Evropu pogodio je toplotni talas donoseći temperature od preko 40 stepeni. Polako počinje da se "zahuktava" vazduh i u Srbiji, što ukazuje samo na jedno - potrebno nam je osveženje i to što pre!

Bazeni u Beogradu polako su počeli da otvaraju sezonu, a prve posetioce primio je "11. april" u ponedeljak.

- U ponedeljak smo otvorili sezonu. Bazeni će raditi svakodnevno od sedam do 19 časova - rekli su za 24sedam u SRC “11. april”.

Zatim je sutradan plivače "ugostio" bazen na Tašmajdanu, dok su juče otvorena vrata "Olimpa" i bazena "25 maj - Milan Gale Muškatirović".

Iako temperature nisu u svom punom piku za ovo doba godine, čini se da ljubiteljima dorćolskog bazena to ne smeta.

Na plivalištima su prema propisima prisutni i spasioci, a dostupne su i ležaljke za posetioce.

Termini i cene ulaza

Na "11. aprilu" se u jutranjem terminu, od sedam do 10 časova, pliva na polovini velikog i polovini srednjeg bazena, dok je mali bazen ceo u funkciji.

Do 10 časova se na ovom bazenu ne plaća naknadna za ležaljke dok je kasnije ta cena regularna i iznosi 250 dinara, odnosno 350 dinara za ležaljku i suncobran.

Sreda i dalje ostaje dan za besplatno kupanje školaraca uz đačku knjižicu, bez obzira na to iz kog dela grada dolaze.

Cena celodnevne ulaznice iznosi 400 dinara.

Printscreen/GoogleMaps/MillOrlovich
 

Na "Tašmajdanu" ostaje staro radno vreme,  od 10 do 19 sati, i čim se ukaže prilika, počeće noćno kupanje od 20 do 23 sata naveo je direktor Milan Novović.

I na ovom bazenu je sreda rezervisana za besplatan ulazak za đake, a cena dnevne karte je u odnosu na prošlu godinu poskupela za 50 dinara, te sada ulaznica košta 450 dinara. 

Ulaznica za  termin od 15 do 19 sati iznosi 300 dinara, dok će cena karte za noćno kupanje koštati 400 dinara. Iznajmljivanje ležaljke staje 200 dinara, koliko je potrebno izdvojiti i za suncobran.

Na "25 maju", cena ulaza je ista kao i na "11. aprilu" s tim što je za decu do 12 godina i osobe sa invaliditetom 160 dinara, a za penzionere 250 dinara. Ulaznica posle 16 časova iznosi 250 dinara za odrasle radnim danom, a 300 dinara vikendom.

Printscreen/GoogleMaps/DejanĐurić
 

Na pitanje novinara 24sedam koliko će ulaznica koštati na "Olimpu" nismo dobili odgovor, dok na njihovom sajtu te informacije nema.

Ono što znamo na osnovu prošle godine je da je ta cena iznosila 400 dinara, a poludnevna karta u terminu od 17 do 19 časova 200, dok je cena noćnog kupanja bila 450 dinara. 

Građanima će biti dostupni i besplatni programi - škola plivanja "Olimp 2022", obuka neplivača i usavršavanje tehnike plivanja.

Kada se otvara "Košutnjak"?

Profimedia
 

Kada će biti otvoreni bazeni "Košutnjak" još uvek nije poznato, ali je prošle godine sezona počela 23. juna.

Prema prošlogodišnjim podacima, celodnevna karta koštala je 300 dinara, poludnevna (od 15 časova) 220, a za decu do sedam godina cena ulaznice je iznosila 120 dinara.

Pored gradskih, Beograđanima su na raspolaganju i nekoliko privatnih bazena, koji se uglavnom nalaze na periferiji grada - Altini, Ledinama, u Dobanovcima, Jakovu... 

Za celodnevnu kartu na privatnim kupalištima cena je nešto veća, pa je za ovo zadovoljstvo potrebno izdvojiti od 600 do 1.000 dinara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike