Raspisan tender za izgradnju četiri sportska kompleksa: Grocka, Borča, Lazarevac i Altina dobijaju bazene

29.03.2022

16:07

0

Ukupna procenjena vrednost za projektovanje i izgradnju je 9,5 milijardi dinara

Raspisan tender za izgradnju četiri sportska kompleksa: Grocka, Borča, Lazarevac i Altina dobijaju bazene
052c29e13fd803e8df1d98584847caf2_3163414112 - Copyright Beoinfo

Grad Beograd raspisao je danas tender za projektovanje i izgradnju sportskih kompleksa sa otvorenim bazenima u Altini, Lazarevcu, Grockoj i Borči, a ukupna procenjena vrednost za projektovanje i izgradnju sva četiri sportska kompleksa je 9,5 milijardi dinara.

U Grockoj, pored ušća reke Gročice u Dunav, planira se izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa na oko 2,9 hektara površine, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na Fejsbuk profilu.

Naveo je da je na tom prostoru u ranijem periodu izgrađena obaloutvrda čime je lokacija zašticena od visokih voda reke Dunav, te dodao da je prilikom izgradnje obaloutvrde izvršeno i odgovarajuće nasipanje terena i započeta izgradnja sportske hale, koja je ostala nedovršena.

Vesić je pojasnio da će se u prvoj fazi graditi otvoreni bazeni, tribine, sportski tereni, igrališta i zelene površine, dok će se u drugoj fazi dovršiti izgradnja sportske hale.

Sportski kompleks u Borči planiran je na površini od 28 hektara, između kanala Vizelj i Pretok, a pored fudbalskih terena i kajakaškog kluba, navodi Vesić.

Dodaje da su na tom prostoru planirani otvoreni i zatvoreni bazeni, sportska hala, otvoreni tereni, prostor za komercijalne sadržaje, a da će fudbalski i kajakaški klub nastaviti da funkcionišu u okviru kompleksa.


- Kompleks će biti opremljen saobraćajnom i hidrotehničkom infrastrukturom i biće izgrađen dovoljan broj parking mesta za putnička vozila i autobuse - dodao je Vesić.

Podsetio je da se u Lazarevcu, na mestu gde se Šušnjarica uliva u Lukavicu, nalazi postojeći gradski otvoreni bazen koji će, istakao je, biti rekonstruisan i uklopljen u sportski kompleks i uz njega će se graditi još dva otvorena bazena.

U zatvorenom delu kompleksa nalaziće se jedan bazen sa tribinama i salom za kuglanu, rekreativni sadržaji i prateće uslužne delatnosti, naveo je Vesić i precizirao da će se ovaj sportski kompleks prostirati na 3,7 hektara.

Vesić je naveo da se sportski kompleks u Zemunu, površine sedam hektara, nalazi uz auto-put za Novi Sad, između Altine i Zemun polja i dodao da se na toj lokaciji planira izgradnja tri otvorena bazena, upravne zgrade, uređenje prostora oko bazena i izgradnja saobraćajne i hidrotehničke infrastrukture sa odgovarajućim brojem parking mesta za putnička vozila i autobuse.

Zamenik gradonačelnika je istakao da se od sedamdesetih godina prošlog veka u Beogradu nisu gradila četiri sportska kompleksa sa otvorenim bazenima u isto vreme.

- Hvala Bogu sada imamo doboljno para za to, ali nije sve u parama. Treba i volje i želje. Imao je Beograd razna rukovodstva, bilo je tu ljudi koji vole sport pa nikome nije palo na pamet da izgradi jedan bazen, a ne četiri. Zato mi gradimo četiri i po tome se razlikujemo od naših prethodnika. Nama je do Beograda stalo - zaključio je Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike