Pušten u saobraćaj deo obilaznice oko Beograda: Kompletni radovi gotovi do marta sledeće godine

15.06.2022

17:28

0

Neimari uveliko rade na izgradnji sektora 6

Pušten u saobraćaj deo obilaznice oko Beograda: Kompletni radovi gotovi do marta sledeće godine
Tan2022-6-15_10335948_0 - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Sektor B5 obilaznice oko Beograda, od petlje Orlovača do Straževice zajedno sa novim (levim) tunelom Straževica, pušten je u saobraćaj danas nešto pre 18 časova.

Na ovoj deonici obilaznice, koja je duga oko četiri kilometra, završena je leva traka autoputa sa tri mosta i leva tunelska cev ispod brda Straževica, dužine 720 metara.

Kineska kompanija "Power China", azerbejdžanski "Azvirt" i domaći proizvođači uveliko rade na izgradnji sektora 6 obilaznice od tunela Straževica do Bubanj potoka, gde će se spojiti sa autoputem E 75 ka Nišu.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Dužina čitave obilaznice oko Beograda od novog mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj potoka je 20,4 kilometra i trebala bi da bude potpuno završena u martu naredne godine.

Vrednost radova je 207 miliona evra, od čega se 15 procenata ulaže iz budžeta Srbije, dok se preostalih 85 procenata finansira iz kredita kineske Eksim banke.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je danas na otvaranju deonice najavio da će se graditi i nastavak beogradske obilaznice do Pančeva, sa velikim drumsko-železničkim mostom na Dunavu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike