Kada se bira gradonačelnik Beograda? Oglasio se Nikodijević: U nekoliko narednih dana odluka

15.06.2022

07:42

0

Vrlo brzo će biti održana sednica na kojoj ćemo dobiti gradonačelnika Beograda - kaže Nikodijević

Kada se bira gradonačelnik Beograda? Oglasio se Nikodijević: U nekoliko narednih dana odluka
skupstina b (5) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da će u nekoliko narednih dana saopštiti termin sednice na kojoj će se birati gradonačelnik i članovi Gradskog veća.

- Zakon kaže 30 dana je maksimalni rok, mnogo pre tog roka, u narednih nekoliko dana saopštiću termin održavanja sednice, ali vrlo brzo će biti održana sednica na kojoj ćemo dobiti gradonačelnika Beograda - kaže Nikodijević.

Navodi da će Aleksandar Šapić biti kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda i ukoliko bude izabran očekuje dobru saradnju sa njim.

Smatra da je Šapić, čovek koji je zadnjih desetak godina proveo baveći se lokalnom politikom, i koji odlično poznaje probleme ovog grada.

- Sa Šapićem se poznajem godinama unazad, sarađivali smo. Imamo dobro iskustvo i ne vidim razlog da ne nastavimo u jednom dobrom smeru da vodimo grad Beograd - rekao je Nikodijević.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Na najave da će gradski izbori biti održani krajem ove ili početkom naredne godine, i pitanje – da li misli da je to realan scenario odgovara:

- To za nas uopšte nije važno, mi u ovom trenutku moramo da budemo posvećeni poslu. Naš posao je (posao svakog čoveka koji radi u Skupštini grada Beograda) bez obzira da li će mandat trajati mesec dana ili četiri godine da svaki dan posvećeno radimo na rešavanju problema koji Beograđani imaju i da radimo na unapređenju kvaliteta života u Beogradu, koliko god mandat da nam traje, svaki dan moramo biti posvećeni svom poslu - rekao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike