Uređuje se međublokovska površina u Zemunu: Mališani dobijaju dva igrališta i kutak za odmor (FOTO)

07.06.2022

11:33

0

Grad je u radove uložio gotovo devet miliona dinara

Uređuje se međublokovska površina u Zemunu: Mališani dobijaju dva igrališta i kutak za odmor (FOTO)
6ca4fbfa1d5684f452a1e5de5e247a1a_9345153115 - Copyright Beoinfo

U Zemunu su u toku radovi na izgradnji dva dečja igrališta i uređenju kutka za odmor u međublokovskoj površini u Tršćanskoj ulici, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da se oni sprovode na zahtev građana te opštine.

Dva dečja igrališta i prostor za odmor biće završeni do 15. jula, a Grad je u radove uložio gotovo devet miliona dinara.

Vesić je rekao da su tu zgrade koje su stare barem 50 godina, a da je neko, kada su građene, pametno razmišljao o tome da su potrebna dečja igrališta i odmor za stanare.

Beoinfo
 

- Poslednjih pola veka ovde ništa nije ulagano i tek kada smo pre nekoliko godina promenili Zakon o glavnom gradu i Statut grada uspeli smo konačno da dobijemo nadležnost da možemo, i Grad i opština, da radimo međublokovske površine. Sada ih uređujemo, jer se time podiže kvalitet života ljudi - rekao je Vesić. 

Primetio je da je drveće tu staro sigurno nekoliko decenija, stvara hladovinu žiteljima, koji će sada tu moći da uživaju, imaju bolji kvalitet života, što je, kaže, i suština svake politike.

Beoinfo
 

Dodao je da će se sa sličnim projektima uređenja nastaviti, u dogovoru sa opštinama, i Grad i Ministarstvo zaštite životne sredine, jer se tako Beograd čini boljim mestom za život.

Beoinfo
 

- Ne možemo da uradimo sve ođednom, potreba ima mnogo, ali nikada se više nije radilo i nikada se na bolji način nisu uređivale ove površine. Ako budemo tako nastavili, jednog dana ćemo većinu njih urediti - rekao je Vesić, koji je radnicima, koji rade po vrućini, podelio osveženje.

Beoinfo
 

Predsednik opštine Gavrilo Kovačević rekao je da je lokacija u Tršćanskoj, jedna od 10 na kojoj se sređuju dečja igrališta, otvoreni sportski tereni, unutarblokovske površine, jer se radi i u Batajnici, Ugrinovcima, Zemun polju, Altini, ali i centralnom delu opštine.

Na dečjim igralištima biće postavljeni gumena podloga, a svi rekviziti ispunjavaće važeće standarde u smislu bezbednosti, dok se na dva platoa, povezana stazom, formira kutak za odmor - na jednom će biti postavljena dva šah stola sa četiri klupe, a na drugom dve klupe i dubrijere.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike