Počelo "Prolećno uređenje grada": Prvi zadatak - čišćenje "divlje" deponije u Malom Mokrom Lugu

13.04.2021

09:01

0

Ova akcija je pokrenuta još 2014. godine, a zahvaljujući njoj uređuju se lokacije koje prijavljuju građani na teritoriji grada Beograda

Počelo "Prolećno uređenje grada": Prvi zadatak - čišćenje "divlje" deponije u Malom Mokrom Lugu
Copyright Beoinfo

Akcija “Prolećno uređenje grada”, koja je pokrenuta još 2014. godine, počela je danas, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić ukazao je na zajednički rad Gradske uprave, javnih komunalnih preduzeća, kao i građana.

On je naglasio da se zahvaljujući ovoj akciji uređuju lokacije koje predlažu, odnosno prijavljuju građani.

– Nakon što građani prijave određenu lokaciju, gradska komunalna preduzeća obilaze prijavljene lokacije i na osnovu stanja na terenu određuju se prioriteti. Tokom trajanja akcije uklanjaju se “divlje” deponije, uređuju zapuštene javne zelene površine i neuređene javne površine, čiste se grafiti sa objekata i slične pojave koje narušavaju izgled grada – rekao je Vesić.

Pročitajte još

On je dodao da se jedna od većih “divljih” deponija, koju su građani prijavili, nalazi neposredno uz auto-put i groblje u Malom Mokrom Lugu.

– Čišćenje ove lokacije će biti jedna od prvih akcija koja će obeležiti početak ovogodišnje akcije “Prolećnog uređenja grada”, uz pomoć radnika i mehanizacije JKP “Gradska čistoća”, JKP “Zelenilo – Beograd”, JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”, kao i JKP “Beograd-put” – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je otkrio da su građani, zaključno sa jučerašnjim danom, prijavili 36 “divljih” deponija – pet na teritoriji opštine Zemun, osam na Zvezdari, po sedam u Novom Beogradu i na Paliluli, četiri na Voždovcu, po dve na Savskom vencu i Čukarici, kao i jednu na teritoriji opštine Rakovica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike