Mladi fudbaleri igrali u znak sećanja na 16 ubijenih radnika RTS-a: Pehare i medalje delio Eraković! (FOTO)

27.05.2022

18:54

0

Parove za ovo takmičenje, koje je danas održano na Adi Ciganliji, na terenima Fudbalskog saveza Beograda, izvukao je selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi

Mladi fudbaleri igrali u znak sećanja na 16 ubijenih radnika RTS-a: Pehare i medalje delio Eraković! (FOTO)
20220527153005_825A9939 - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

U NATO bombardovanju 23. aprila 1999, pre tačno 23 godine stradalo je 16 radnika Radio-televizije Srbije, a u znak sećanja na kolege, RTS je drugi put zaredom organizuje memorijalni turnir u malom fudbalu za decu rođenju 2009, a koji se zove "Igrajmo za 16". 

Parove za ovo takmičenje, koje je danas održano na Adi Ciganliji, na terenima Fudbalskog saveza Beograda, izvukao je selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi. 

24sedam/Nenad Vujanović
Fudbaleri OFK Beograd

Na današnjem turniru, prvo mesto pripalo je mladim fudbalerima iz OFK Beograd, drugo mesto igračima FK Mačve, dok je treće mesto zauzela FK Crvena Zvezda. 

Medalje i pehare lično je uručio fudbaler Crvene Zvezde Strahinja Eraković (21).

24sedam/Nenad Vujanović
Strahinja Eraković

Pehar za najboljeg golmana ovog turnira pripao je Vukašinu Đakoviću iz FK Mačva, dok je za najboljeg igrača proglašen Vilijam Milfud, igrač Crvene Zvezde.  

Prema rečima Sandre Joksimović, organizatorke memorijalnog turnira "Igrajmo za 16", mladi fudbaleri su danas zajedničkim snagama održali sećanje na ubijene radnike RTS-a.

24sedam/Nenad Vujanović
Sandra Joksimović i Bojan Mijatović

- Ovaj turnir nosi naziv "Igrajmo za 16" jer je 16 radnika poginulo tokom bombardovanja 1999. godine. Zajedničkim snagama ćemo pokušati i narednih godina da održimo sećanje na naše ubijene kolege, kako taj zločin ne bi otišao u zaborav - rekla je za 24sedam Joksimovićeva.

Ona je istakla da ovaj turnir nije održan samo za poginule radnike RTS, već i za sve žrtve NATO bombardovanja. 

- Sva deca su danas dala veliki doprinos svojom igrom i borbom za pobedu. Svi oni traže i sledeće godine da igraju ponovo za naše kolege. I narednih godina ćemo organizovati ovaj memorijalni turnir i ja se nadam u još većem obimu - kazala je Joksimovićeva. 

U ovom turniru, u ekipi RTS "Petlići", učestvovao je i unuk pokojnog radnika Radio-televizije, koji je, kako je naša sagovornica dodala, čekao dve godine kako bi igrao za svog dedu. 

Pored Sandre Joksimović, u organizaciji ovog memorijalnog turnira učestvovao je i jedini preživeli radnik RTS-a Bojan Mijatović. 

U Memorijalnom turniru "Igrajmo za 16" učestvovali su sledeći klubovi: RTS Petlići, FK Rad, FK Ole, FK Mačva, FK Voždovac, FK Lokomotiva, FK Obrenovac 1905, FK Palilulac, OFK Beograd, FK Partizan, FK Crvena Zvezda, FK Sopot, FK 011, FK Grafičar, FK Brodarac i OŠ "Duško Radović".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike