Pogledajte kako će izgledati novi kineski tržni centar! Kineski investitori za 24sedam: Biće duplo veći od onog koji je izgoreo!

27.05.2022

16:50

0

Tržni centar će imati oko 30.000 kvadrata i 500 lokala

Pogledajte kako će izgledati novi kineski tržni centar! Kineski investitori za 24sedam: Biće duplo veći od onog koji je izgoreo!
image0 (2) - Copyright Skupština grada Beograda

Umesto kineskog tržnog centra u Bloku 70, koji je u velikom delu izgoreo, na drugom mestu biće sagrađen novi, koji će biti duplo veći.

Naime, kineski investitori kupili su građevinsko zemljište u Bloku 72 kod Ulice Jurija Gagarina za 821 milion dinara i na njemu će graditi novi moderni tržni centar.

Parcela koju su kupili ima 27.501 kvadratni metar, a u njega će biti premešteni zakupci iz izgorelog tržnog centra u Bloku 70, kao i drugi kineski trgovci.

Foto: Skupština grada Beograda
Novi kineski tržni centar

Tim povodom direktor "Eurasia trade center" Zou Jun Jong izjavio je za 24sedam da će novi tržni centar biti duplo veći od starog.

- Budući tržni centar će se prostirati na oko 30.000 kvadrata, a sadašnji je površine oko 16.000 kvadrata. To je duplo veće. Biće skroz drugačiji - nov, lepši, kvalitetniji i bezbedniji. Imaće oko 500 lokala različitih veličina - objasnio je Jun Jong. 

24sedam/R.M.
Zou Jun Jong

 

On je rekao da se već planira dovođenje novih kineskih trgovaca u lokale koji se prave. 

- Ideja je da svi kineski trgovci u Beogradu budu u jednom tržnom centru - rekao je on.

Jun Jong je naglasio i da se planira uvoz kvalitetnije robe iz Kine, s obzirom na to da će i tržni centar biti moderniji.

- Biće svega. Očekujemo kvalitetniju robu i drugačiju nego što postoji sada ovde. Jer to je veći tržni centar i trudićemo se da roba bude višeg nivoa - rekao je on. 

Foto: Skupština grada Beograda
Novi kineski tržni centar 

Kako su nam objasnili kineski investitori, ideja je da ovaj tržni centar bude povezan i sa Evropom, u smislu da će kineska roba iz evropskih država stizati u našu zemlju. 

Inače, novi tržni centar predstavljen je i u Starom dvoru.

Ministar savetnik u Ambasadi Kine Tjin Jišu je zahvalio Gradu Beogradu i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću na velikoj podršci koju pružaju Kinezima koji žive, rade ili borave u Beogradu. 

Foto: Skupština grada Beograda
Novi kineski tržni centar

– Čelično je prijateljstvo Kine i Srbije, ali je pored političkih odnosa važno postojanje čvrstih odnosa između građana Kine i Srbije. Novi tržni centar imaće važnu ulogu za beogradsku privredu, ali i za ovdašnje kineske biznismene koji će moći da posluju u unapređenom okruženju. Na taj način rešićemo velike probleme koji su nastali posle velikog požara koji je prošle godine izbio u kineskom tržnom centru u Bloku 70 - rekao je Tjin Jišu.

Vesić je rekao da je krajnje vreme da bude napravljen jedan moderan objekat, jer su Kinezi veoma dugo prisutni u Beogradu na različite načine, od velikih kompanija koje rade velike poslove poput izgradnje metroa, garaža i puteva.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike