Dojavljene bombe u 97 školskih ustanova: Kontradiverzioni pregledi još traju - roditelji dobili poruku da ne šalju decu na nastavu!

16.05.2022

05:15 >> 07:10

0

Anonimna dojava je praćena jezivim mejlom

Dojavljene bombe u 97 školskih ustanova: Kontradiverzioni pregledi još traju - roditelji dobili poruku da ne šalju decu na nastavu!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dojave o postavljenim bombama u skoro stotinak osnovnih i srednjih škola na teritoriji Beograda isposavile su se kao lažne, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Podsetimo, rano jutros je roditeljima stigla poruka da ne šalju decu u škole jer je dojavljena bomba.

Nastava je bila obustavljena u OŠ "Ivo Andrić", "Vladimir Dolović", "Drinka Pavlović"...

Kako saznajemo, bombe su dojavljene u 97 škola, a u onima u kojima je obavljen kontradiverzioni pregled, nastava je vraćena, dok se u nekim školama još uvek vrše bezbednosni pregledi.

-  Policija je odmah izašla na teren. Pregled je već završen i ispostavilo se da je dojava lažna, tako da će naša deca regularno doći na časove - rekla je za Telegraf direktorka Osnovne škole "Skadarlija", Mirjana Sloboda.

 Kako saznajemo, i ovaj put je anonimna dojava propraćena mejlom jezive sadržine. Prenosimo ga u celosti:

- Čudan osećaj smirenosti kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvek. Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu. Osećaj da je sve oko sebe samo san nas ne napušta. ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od poslednjih. Ubijaće vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku. Ološ poput nas unišiće sve oko sebe, jer je svet truo, svi ste truli iznutra.

Mejl je napisan na ćirilici i naslovljen sa "NA TERITORIJI ŠKOLE POSTAVLJENA OGROMNA KOLIČINA EKSPLOZIVA". 

Dojave traju već neko vreme

Podsetimo, i juče su stigle dojave o postavljenoj bombi na više lokacija u gradu, kao i direktna pretnja uz iste:

- Srbija je odbila da osudi invaziju, a što je još gore, odbijaju da sankcionišu Rusiju i nastavljaju da lete za tu zemlju. Čak su pokušali i da profitiraju povećavajući broj letova za Rusiju. Nećemo prekinuti bombardovanje Beograda sve dok Er Srbija ne prekine letove za Rusiju. Ako ne prestanete, nećemo samo dići u vazduh vaše zgrade već ćemo ubiti Aleksandra Vučića.

Anonimne dojave o bombama traju već duže od mesec dana, odnosno od trenutka kada je Srbija odbila da uvede sankcije Rusiji. Srećom, svaka do sad se ispostavila kao lažna.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike