Skandal na Adi Ciganliji: Grupa vandala uništila prostorije za osobe sa invaliditetom! (VIDEO)

05.05.2022

09:02

0

Iz Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda saopštili su da to mesto predstavlja pravu oazu za treniranje i druženje

Skandal na Adi Ciganliji: Grupa vandala uništila prostorije za osobe sa invaliditetom! (VIDEO)
Tan2022-5-1_102949500_1 - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Tokom obeležavanja Prvog maja na Adi Ciganliji uništene su prostorije za osobe sa invaliditetom, saopštili su iz Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda (SSOSIB).

Naveli su da oni na korišćenje imaju terene i kućicu koja je napravljena za osobe sa invaliditetom. 

Prema njihovim rečima, to mesto predstavlja pravu oazu za treniranje i druženje osoba sa invaliditetom, pored sportskih terena u sklopu kampa se nalazila svlačionica, prostor za rekvizite i dva u potpunosti pristupačna toaleta. 

- U ranim jutarnjim satima, 1. maja, grupa neidentifikovanih vandala, na osnovu informacija njih sedmoro, i pored tabli gde piše da je objekat namenjen osobama sa invaliditetom, obili su vrata, i totalno uništili dva toaleta u tolikoj meri da su iza njih ostali samo zidovi sa pločicama na kojima su iscrtani grafiti, sva sanitarija i sve što se nalazilo unutra je totalno uništeno, vrata polomljena i obijena, sto za stoni tenis koji je bio unutra uništen, oluci za kišnicu polomljeni, iscrtani raznorazni grafiti po svim zidovima - napisali su oni.

Iz SSOSIB-a dodaju da su šokirani činjenicom da postoje osobe koje mogu tako vandalski da unište nečije vlasništvo i da i dalje, kako ističu, hodaju ulicama Beograda bez ikakve kazne. 

- Osobe sa invaliditetom su sa velikim iščekivanjem čekali prvo lepo vreme da izađu napolje i počnu svoje druženje na Adi, a sada samo razočarano posmatraju kako je neko uništio njihovu oazu - zaključili su iz Sportskog saveza osoba sa invaliditetom. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike