Počela 11 sezona akcije "Parkiraj i bicikliraj": "Želimo da pomognemo sugrađanima da žive zdravo i da koriste alternativne načine prevoza"

26.04.2022

09:15

0

Na Adi Ciganliji ima 300 bicikala za odrasle i 100 za decu, dok na četiri velika parkirališta u gradu ima još oko 500 bicikala

Počela 11 sezona akcije "Parkiraj i bicikliraj": "Želimo da pomognemo sugrađanima da žive zdravo i da koriste alternativne načine prevoza"
"Parkiraj i bicikliraj" - Copyright Tanjug/Predrag Mitić

Nova sezona akcije "Parkiraj i bicikliraj" počela je u Beogradu, a vozači će moći da pozajme bicikle u periodu dok im je vozilo parkirano u garažama i parkiralištima "Parking servisa".

Vozači koji parkiraju svoja vozila na parkiralištima "Ada Ciganlija", "Milan Gale Muškatirović" i u gražama "Obilićev venac", "Zeleni Venac" i "Masarikova" mogu besplatno da preuzmu na korišćenje bicikle, plaćajući samo cenu parkiranja.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je, povodom početka 11. sezone ove akcije, obišao JKP "Parking servis" na Adi Ciganliji.

Vesić je rekao da na Adi Ciganliji ima 300 bicikala za odrasle i 100 za decu, dok na četiri velika parkirališta u gradu ima još oko 500 bicikala.

- Na ovaj način želimo da pomognemo sugrađanima da žive zdravo i da koriste alternativne načine prevoza i da to koriste besplatno - rekao je Vesić.

On je najavio da će do kraja godine biti 150 javih stanica sa oko 1.000 bicikala u Beogradu.

- Beograd se okreće zdravom načinu života, a osim pozitivnog efekta na zdravlje korisnika, akcija ima i značajan doprinos očuvanju životne sredine - rekao je Vesić.

Akcija "Parkiraj i bicikliraj" ušla je u drugu deceniju postojanja, a prošle godine tu uslugu iskoristilo je oko 33.000 korisnika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike