Beograd dobija dva nova mosta i prvi gradski tunel posle 52 godine: Evo kada će početi njihova izgradnja

04.05.2022

07:44

0

Istovremeno nas čekaju radovi sa novobeogradske strane, odnosno proširenje Zemunskog puta u ulicu sa četiri trake - rekao je Vesić

Beograd dobija dva nova mosta i prvi gradski tunel posle 52 godine: Evo kada će početi njihova izgradnja
Panorama Beograda - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Od sedam mostova, koliko je planirano da se izgradi u Beogradu do 2030, do kraja ove ili početkom sledeće godine gradićemo dva nova mosta u našem gradu - Novi Savski most i Most kod Ade Huje, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je istakao da će Novi Savski most zameniti stari i imaće četiri saobraćajne trake i dve trake za tramvaje, dakle ukupno šest umesto sadašnje dve. Pored toga, most će imati biciklističke staze i široke trotoare.

- Izgradnja ovog mosta rasteretiće Brankov most i Gazelu. Kako bi ovaj most bio veoma korišćen, tome će doprineti izgradnja gradskog tunela, prvog u našem gradu posle 52 godine, koji će počinjati kod Ekonomskog fakulteta, ispod Lomine ulice, a završavati se u Bulevaru despota Stefana, skoro kod Pančevačkog mosta - rekao je Vesić. 

Tanjug/Predrag Mitić
 

On je dodao da će izgradnja ovog tunela smanjiti saobraćaj u centru grada za oko 12 odsto i bitno uticati na smanjenje zagađenja. 

- Istovremeno nas čekaju radovi sa novobeogradske strane, odnosno proširenje Zemunskog puta u ulicu sa četiri trake i izgradnja tri kružna toka na svim raskrsnicama oko TC "Ušće" - rekao je Vesić.

On je naveo da očekuje potpisivanje ugovora za izgradnju još jednog mosta na Dunavu kod Ade Huje.

- Kada taj most bude završen, on će biti deo naše unutrašnje obilaznice koja bulevarima sa četiri trake povezuje Most na Adi i Most kod Ade Huje, a omogućiće da se konačno rekonstruiše Pančevački most - zaključio je Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike