Završeno asfaltiranje kolovozne trake Patrijarha Pavla (FOTO)

02.05.2022

11:57

0

Vesić je precizirao da će tada vozači moći da koriste obe nove trake u bulevaru Patrijarha Pavla.

Završeno asfaltiranje kolovozne trake Patrijarha Pavla (FOTO)
Fejsbuk/Горан Весић

Završeno je asfaltiranje druge kolovozne trake Patrijarha Pavla iz pravca Košutnjaka do Pere Velimirovića u dužini od oko jednog kilometra.

To je danas na Fejsbuku objavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, navodeći da će se tokom ove nedelje izvršiti saobraćajno obeležavanje i puštanje semafora u rad.

- Završeno je asfaltiranje druge kolovozne trake u Patrijarha Pavla iz pravca Košutnjaka do Pere Velimirovića u dužini od oko 1 km. Tokom ove nedelje izvršićemo saobraćajno obeležavanje i pustićemo semafore u rad. Tada će vozači moći da koriste obe nove trake u Bulevaru Patrijarha Pavla. U toku su radovi na baštici za javni gradski prevoz u bulevaru koja se nalazi između dve saobraćajne trake, a koju će koristiti tramvaji i autobusi. To su radovi na završetku ivičnjaka baštice, sistema odvodnjavanja baštice i početak polaganja tramvajskih šina u dužini od 4 km (2 puta po 2 km). Završetak ove baštice sa tramvajskom prugom očekuje se do kraja septembra ove godine - istakao je Vesić.

 

Kako dalje kaže time će biti završena druga faza rekonstrukcije Bulevara Patrijarha Pavla čija vrednost iznosi oko 1.300.000.000 dinara.

- U međuvremenu se izvode radovi na izgradnji treće faze rekonstrukcije Bulevara Patrijarha Pavla, a to je deonica od skretanja za Košutnjak do Mosta na Adi odnosno petlje Hipodrom. Nova ulica će biti postavljena u koridoru koji je nekada korišćen za železničku prugu tako da je potpuno zaobiđen Topčiderski park. Da podsetim, naši prethodnici u Skupštini grada Beograda 2011. godine objavili su plan da trasa bulevara bude postavljena po sredini parka što je dovelo do potpisivanja peticije od strane nekoliko hiljada građana. Mi smo uspeli potpuno da sačuvamo park - naveo je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vrednost ovih radova iznosi 2.1 milijardu dinara. U toku su radovi na demontaži koloseka i železničke pruge na Topčideru. Kada svi radovi budu završeni sa Mosta na Adi prema Rakovici neće se više skretati levo u usku ulicu koja je saobraćajna crna tačka pored Topčiderskog parka već će vozila koristiti novi bulevar sa četiri trake oko parka sve do raskrsnice sa ulicom Pere Velimirovića.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti