Platili ste parking, a ipak vam je stigla kazna? Desilo se i ovoj Beograđanki, a odgovor Parking servisa ju je iznenadio

24.04.2022

08:55

0

Evo šta se dogodilo

Platili ste parking, a ipak vam je stigla kazna? Desilo se i ovoj Beograđanki, a odgovor Parking servisa ju je iznenadio
michael-fousert-a7WIJiOZDO0-unsplash - Copyright Unsplash

Koliko puta vam se desilo da svoj automobil ostavite u zonorinanom delu grada, pošaljete poruku i u miru odete da popijete kafu, međutim kazna vam ipak stigne?

Onda zbunjeni otvorite poruku, shvatite da ste ukucali pogrešno slovo, ali kazna je već u sandučetu.

Ima li tada nazad ili je jedino rešenje da kaznu i platite? Sudeći po iskustvu jedne Beograđanke, bliže smo onom drugom.

Naime, kako objašnjava, ona je slučajno platila parking za drugi automobil, i već je bila pomirena sa činjenicom da će kaznu morati da plati.

- Parkirali smo se u trećoj zoni, i kao i uvek, u SMS poruci smo otkucali broj registarske tablice, zatim poslali na pravi broj. Međutim, kako od skoro imamo dva automobila, greškom smo poslali broj registarske tablice starijeg vozila, odnosno onog koji imamo godinama. Novi auto imamo tek koji mesec unazad, a kako se u telefonima čuvaju poruke od ranije, po difoltu smo kopirali broj registarske tablice drugog automobila. Dakle, uplatili smo parking, ali za drugi auto, koji taj dan nismo vozili - priča K. V. za Telegraf i dodaje:

- Baš sam se iznenadila. Sva sreća, imali smo sačuvanu poruku o uplati za taj dan, 29. mart, za konkretno vreme, tako da smo to mogli da priložimo kao dokaz. Pomislila sam da su male šanse da mi uvaže molbu za eliminisanje kazne, ali sam ipak odlučila da pošaljem mejl. Doduše, Parking servis mi je već jednom izašao u susret, vezano za neku drugu situaciju, tako da me je i to ohrabrilo. Naime, umanjili su mi iznos kazne jednom prilikom, jer sam zakasnila da produžim, nešto oko praznika... Ne sećam se tačno, ali pamtim pozitivno iskustvo, videla sam da su korektni i fleksibilni.

Međutim, usledio je "neuobičajen" odgovor od Parking servisa.

- Zahtev uzet u razmatranje - objasnila je K.V., ističući da joj je rečeno da će odgovor dobiti u najkraćem mogućem roku.

Po svemu sudeći, tako je bilo. Sutradan je stigao mejl od Parking servisa da je molba uvažena, te da će predmet biti storniran.

- Zaista su me prijatno iznenadili, odmah sam im zahvalila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike