Zatvara se punkt za vakcinaciju na Sajmu: "Veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima i volonterima koji su radili dan i noć"

18.04.2022

08:00

0

Na ovom punktu radilo je više stotina lekara i medicinskih sestara

Zatvara se punkt za vakcinaciju na Sajmu: "Veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima i volonterima koji su radili dan i noć"
vakcinacija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Grad Beograd i Ministarstvo zdravlja Srbije danas zatvaraju punk za vakcinaciju na Beogradskom sajmu izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

- Punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu radio je skoro 15 meseci pošto je otvoren 19. januara 2021. godine. To je bio najveći punkt u Srbiji jer ovde dato 568.615 doza vakcina - rekao je Vesić na TV Hepi.

On je precizirao da je "broj prvih vakcinacija 242.047 doza, broj revakcinacija iznosio je 225 887 doza a broj trećih, buster, doza bio je 99.352".

Antonio Ahel/ATAImages
 

Na ovom punktu radilo je više stotina lekara i medicinskih sestara koje je koordinirao direktor Doma zdravlja Savski venac dr Zoran Bekić.

- Svima njima Beograđanke i Beograđani duguju veliku zahvalnost za posao koji su uradili na zaštiti zdravlja svih nas - rekao je Vesić.

Dodao je da "veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima na Beogradskom sajmu kao i stotinama volonera koji su radili dan i noć".

- Punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu omogućio nam je da sprovedemo masovnu vakcinaciju u kritičnim trenucima kada je trebalo da zaštitimo zdravlje naših građana. Bez ovog punkta masovna vakcinacija u Srbiji nije bila moguća. Zato njegovo zatvaranje ima više nego simboličan značaj - rekao je Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike