Otvoren peti punkt za vakcinaciju u beogradskim tržnim centrima

14.12.2021

11:27

0

Radiće danas do 17 časova, a od sutra i svakog narednog dana od 12 do 20 časova

Otvoren peti punkt za vakcinaciju u beogradskim tržnim centrima
Punkt za vakcinaciju trzni centar (3) - Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovali su otvaranju još jednog punkta za vakcinaciju protiv koronavirusa.

Novi punkt otvoren je u "Beošoping centru" na Zvezdari gde su građanima su na raspolaganju "sinofarm" i "fajzer" vakcine. Punkt će danas raditi do 17 sati, a od sutra i svakog narednog dana od 12 do 20 časova.

Beoinfo
 

Beograd je najorganizovaniji kad je reč o vakcinaciji, zbog čega i ima najveći broj vakcinisanih, rekao je tom prilikom Goran Vesić.

– Saradnja je odlična sa svim opštinama i tržnim centrima i ovo je peti tržni centar gde otvaramo punkt za vakcinaciju. Veoma je važno da ljudima omogućimo vakcinaciju tamo gde žive ili dolaze – naveo je Vesić.

On je precizirao da je zaključno sa današnjim danom u Beogradu prvom dozom vakcinisano skoro 63 odsto, to jest skoro 870 hiljada ljudi, drugom dozom 60,88 odsto, to jest skoro 845 hiljada ljudi, a očekuje se da će trećom dozom za šest-sedam dana biti vakcinisano petsto hiljada Beograđana.

– To je upravo razlog zašto imamo manje zaraženih u Beogradu i zašto smo trenutno u boljoj situaciji nego mnogi drugi gradovi u Evropi. Ali, da bismo bili potpuno zaštićeni, treba da se vakciniše još ljudi. Zato upućujem poziv onima koji se još nisu vakcinisali da to urade što pre – kazao je Vesić.

Grad će nastaviti da otvara punktove gde god to ima smisla, dodao je Vesić, i izrazio zahvalnost svim tržnim centrima i privatnim kompanijama koji su se priključili ovoj zajedničkoj borbi za zaštitu zdravlja stanovništva.

Nataša Stanisavljević je podsetila da, pored punktova koji se nalaze u svim domovima zdravlja, ambulantama u ruralnim delovima grada, kao i na Beogradskom sajmu, postoje i punktovi pri tržnim centrima.

Beoinfo
 

– Ovo je danas peti punkt koji se otvara u tržnom centru, radno vreme je od 9 do 17 časova, dok je sutra i svaki dan, uključujući i vikende, od 12 do 20 časova. Najveći razlog zbog čega smo otvarali vakcinalne punktove u tržnim centrima jeste da se što više mladih vakciniše u Beogradu jer je vakcinacija starijih sugrađana prešla 80 procenata – rekla je Stanisavljevićeva.

Ona je dodala da raduje podatak da imamo skok kada je reč o mladima, te da je do sada vakcinisano 37,8 odsto ljudi od 18 do 30 godina.

– Pre mesec dana taj procenat je iznosio 30 odsto, što znači da je skok više od sedam procenata. Punktovi u tržnim centrima radiće do kraja decembra i u januaru – rekla je Nataša Stanisavljević, koja je zahvalila Goranu Vesiću na podršci i na tome što je Beograd prvi krenuo sa aktivnom kampanjom otvaranja punktova za vakcinaciju tamo gde je veća masovnost.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić izjavio je da je Zvezdara jedna od najuspešnijih opština po procentu vakcinisanog stanovništva.

– Naša obaveza jeste da podržimo ideju i posvećenost Grada Beograda i Ministarstva zdravlja kako bi se vakcinacija obavljala onako kako treba. Na taj način ćemo steći uslove da se vratimo normalnom životu – rekao je Jeremić i pozvao sve stanovnike opštine da se vakcinišu na novootvorenom punktu u „Beošoping centru”.

Direktorka Doma zdravlja "Zvezdara" Dragana Trifunović Balanović zahvalila je Gradu Beogradu i šoping centru na novom prostoru za vakcinaciju i istakla da su građani ove opštine odgovorni. Na ovom punktu, dodala je, mogu da se prime vakcine "sinofarm" i "fajzer", prva, druga i treća doza.

Osim na ovom punktu, građani se mogu vakcinisati na punktu u robnoj kući "Ikea", u tržnim centrima "Rajićeva", "Stadion" i "Galerija" u okviru Beograda na vodi, kao i u Hali 7 Beogradskog sajma. Takođe, na raspolaganju su im i punktovi u svim domovima zdravlja na teritoriji Beograda

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike