Šareni kostimi, razigrana koreografija i neverovatna energija: Održan 10. Rakovički festival - nastupi ispraćeni ovacijama (FOTO/VIDEO)

02.04.2022

16:40

0

Ni tmurni oblaci i kiša koja je u početku padala, nisu omeli da ova manifestacija počne tačno u podne

Šareni kostimi, razigrana koreografija i neverovatna energija: Održan 10. Rakovički festival - nastupi ispraćeni ovacijama (FOTO/VIDEO)
Rakovički karneval - Copyright 24sedam/Jovana Beloica

Klovnovi, gusari, balerine, princeze, vitezovi, pčelice, račići... prodefilovali su danas Ulicom patrijarha Joanikija na Vidikovcu povodom 10. jubilarnog Rakovičkog karnevala.

Ni tmurni oblaci i kiša koja je u početku padala, nisu omeli da ovaj karneval počne tačno u podne, i da oko 1.000 mališana i njihovih roditelja stane duž trase od 800 metara, kako bi videli predstavljanje karnevaliskih grupa i njihove koreografije, ali i svoje bate i seke koji su učesnici.

Ulica je bila ukrašena balonima, obližnji štandovi bili su puni balona sa helijumom i šećerne vune, a najmlađe posetioce zabavljali su klovnovi ali i maskote, među kojima je najzanimljivija svima bila Račica - maskota opštine Rakovica.

Na desetom Rakovičkom karnevalu nastupilo je više od 30 karnevalskih grupa. U takmičarskom delu nastupile su grupe sastavljene od dece iz rakovičkih vrtića i učenika osnovnih i srednjih škola u opštini.

Kreativnosti u kostimima ali i koreografiji mališana ni ove godine, nesumnjivo, nije manjkalo. Tako je tu bilo malih kockica, račica, cvetića, smajlija, mažoretkinja... Zato okupljeni sugrađani nisu štedeli te su sve učesnike častili aplauzima i uzvicima oduševljenja.

Tokom međunarodne karnevalske povorke, osim grupa iz Srbije, nastupile su i karnevalske grupe iz Grčke, Nemačke, Italije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije...

Posebni gosti i ove godine bili su članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova, čiji je Rakovica član od 2013. godine.

24sedam/Jovana Beloica
 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike