Skandal koji je potresao domaću scenu: Otkrivamo ko preuzima Beer fest i kada će bendovima biti isplaćeni honorari

29.03.2022

09:25

0

Ovom događaju prisustvovao je i zamenik gradončelnika grada Beograda Goran Vesić

Skandal koji je potresao domaću scenu: Otkrivamo ko preuzima Beer fest i kada će bendovima biti isplaćeni honorari
bir fest vesić - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images/Tanjug/Dragan Kujundžić

Konferencija za medije održana je danas povodom objave muzičkih bendova poput Bjesova, Iskaza, E-play, Goblina, Atheist Rap-a i Ritam nereda da im Beer fest nije u celosti isplatio honorare. 

Ovom događaju prisustvovali su zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić, osnivač i direktor Skymusic Milenko Škarić, buking menadžer festivala Dragan Novičić i organizator Belgrade Beer Fest i direktor Beogradske kulturne mreže Vladica Radević.

24sedam
 

Kako je Vladica Radević kazao za medije, pandemija je pogodila izvođače i organizatore događaja.

- Trudili smo se da održimo festival, i da pružimo publici zabavu, uprkos svemu, kao i da podržimo domaće izvođače. Imali smo vise od 60 izvođača. Nastupili su problemi u firmi i već mesecima pokušavamo to da rešimo. Bendovima dugujemo oko šest miliona dinara. Shvatili smo u jednom trenutku da neće biti isplaćeni svi honorari. Zato smo se obratili Skymusic korporaciji, iako smo dugovali i njima, odlučili smo i da tražimo podršku od njih - istakao je Radević. 

Takođe, Dragan Novičić, buking menadžer, istakao je da se ugovor za plaćanje vodio posle nastupa muzičkih bendova.

- Nije uplaćen ostatak novca i to pokušavamo da rešimo - dodao je Novičić.

24sedam
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Prisutnima se obratio i zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je podsetio kako Grad nije organizator, ali da su oni uvek tu da podrže ovaj muzički festival. 

- Ti bendovi žive od muzike, to je njihov posao. Iza nas jesu teške godine za organizovanje manifestacija, ali mi smo to uspeli. Pronaćićemo način da još čvršće stanemo iza Beer festa, koji je važan za kulturu i turizam. Žao mi je što se to desilo izvođačima, oni su tu najmanje krivi, ali mi ćemo dati svoj doprinos, podržati Skymusic i celokupnu manifestaciju. Beer fest je posećeniji nego Nova godina u Beogradu - kazao je Vesić.

On je dodao da je Beer fest spasen, što je dobra stvar, jer je to manifestacija s kojom se Beograd ponosi.

Skymusic organizuje ovogodišnji Beer fest 

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Osnivač i direktor Skymusic Milenko Škarić na konferenciji je istakao kako oni nisu imali veze sa organizacijom 2021. godine. 

- Beer fest je manifestacija koja neguje dobru, prvenstveno rokenrol muziku. Naša kompanija će od ove godine preuzeti celokupnu organizaciju Beer fest-a i u potpunosti nadoknaditi zaostale honorare. Za sve to smo dobili i podršku od Grada Beograda. Pozivam sve izvođače da nam se od sutra obrate preko svojih buking menadžera da sa svima sačinimo poseban ugovor i u potpunosti isplatimo zaostale honorare - naveo je Skarić.

On je dodao da je ovaj potez dobra volja Skymusic-a, s obzirom da oni nisu u zakonskoj obavezi da isplate honorare muzičarima.

Skymusic od ove godine organizuje Beer fest, koji će trajati od 18. do 21.avgusta, a zatim će se održati i Music week.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike