Stanari Bloka 21 o drugoj strani Bir festa: Posetioci nam uriniraju i povraćaju po dečijim igralištima

22.08.2021

08:00 >> 11:30

0

Prema rečima Stefana Miljkovića, stanara ovog dela Novog Beograda, posetioci svake godine za sobom ostave gomilu đubreta, uglavnom ambalažu od hrane i pića

Stanari Bloka 21 o drugoj strani Bir festa: Posetioci nam uriniraju i povraćaju po dečijim igralištima
Copyright 24sedam/Lj. S./Beer fest/Live production

Sa početkom, ali i krajem muzičkog festivala Bir fest, stanare novobeogradskog Blok 21 svake godine čeka ista priča – razbacano smeće na sve strane, automobili parkirani na zelenim površinama i glasna muzika od koje danima ne mogu oka da sklope.

Prema rečima Stefana Miljkovića, stanara ovog dela Novog Beograda, posetioci svake godine za sobom ostave gomilu đubreta, uglavnom ambalažu od hrane i pića.

24sedam/Danilo Krša

– Pored toga, mnogi po našem bloku obavljaju veliku i malu nuždu i povraćaju gde stignu. Takođe, parkiraju se svuda, vrlo često jedna možeš da dođeš do ulaza, i buka je tolika da se moji prozori, koji gledaju na Beogradsku arenu, tresu svako veče, a čak se i na vozilima pale alarmi – kaže Miljković za 24sedam.

On dodaje da prvo veče obično nije toliko strašno, ali da su petak, subota i poslednji dan Bir festa, nedelja, uvek jezivi.

Kada je reč o bahatim vozačima, Miljković ističe da su najveći problem i momci koji ljudima naplaćuju 300 dinara da se parkiraju u Bloku.

Momci koji naplaćuju parking 300 dinara, 24sedam/Lj. S.

– Oni svako veče stoje sa tablom na kojoj piše “parking” i omogućavaju vozačima da svoje automobile ostave na šetalištu i livadi. Neke starije gospođe su pokušale da ih oteraju, ali oni su im zapretili. Svima iz Bloka smeta što se ljudi tu konstantno parkiraju – navodi naš sagovornik i dodaje kako je jedne godine, od količine vozila, bicikl morao da drži iznad glave kako bi došao do svog ulaza.

Božidar Davinić, 24sedam/Lj. S.

Sa njim se slaže i Božidar Davinić, koji živi u soliterima “Šest kaplara”.

– Svake godine je ista priča, sinoć smo ispraznili kante za đubre iz parkića za pse, koji se nalazi kod Mekdonaldsa, a jutros su već bile pune. Godine 2019. su mi čak i urinirali po motoru! Svako veče zovem Komunalnu miliciju zbog bahatog parkiranja, ali nijednom nisu izašli na teren, nijedna kazna nije napisana – kaže Davinić za 24sedam.

Automobili parkirani na zelenoj površini, 24sedam/Lj. S.

On dodaje da se vozači parkiraju po parkovima, dečjim igralištima, kao i da blokiraju pešačke i kolske prolaze.

Stanari su postavili blokade kako bi delimično sprečili bahato parkiranje, 24sedam/Lj. S.

– Imao sam problem da svojim motorom, nisam mogao da izađem iz Bloka, jer su se svi načičkali jedan do drugog. Pored toga, vrlo često tokom Bir festa znaju i da voze u suprotnom smeru, i neće uopšte da se pomere kada ti ideš automobilom – kazao je naš sagovornik.

Bahato parkiran automobil blokira prilaz dečjem igralištu, 24sedam/Lj. S.

Davinić pojašnjava da su pre par godina imali situaciju gde su ujutru zatekli pijane momke kako spavaju na klupama u dečjem parkiću, pokriveni sopstvenom povraćkom.

– Za svaki Bir fest problem je i konjička policija, koja ostavlja balege za svojim konjima. U evropskim zemljama konji imaju zakačene kese, baš kako se balega ne bi ostavljala na putu. Mnogo puta mi se desilo da sam biciklom prošao kroz balegu i posle morao da perem točkove svog dvotočkaša – zaključuje Davinić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike