"Besramno nam duguju novac za posao koji smo pošteno obavili": Beer fest ostao dužan pare izvođačima

24.03.2022

13:14

0

Obaveštenje domaćih muzičkih bendova koji su izašli u javnost sa ovom informacijom prenosimo u celosti

"Besramno nam duguju novac za posao koji smo pošteno obavili": Beer fest ostao dužan pare izvođačima
24sedam/Goran Sivački - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Muzički bendovi poput Bjesova, Goblina, Atheist Rap-a, Ritam nereda i mnogih drugih koji su prošle godine nastupali na Beer festu, objavili su na svojim zvaničnim stranicama na društvenoj mreži Fejsbuk da im taj muzički festival do danas nije isplatio honorare u celosti. 

Ovaj muzički festival održan je prošle godine, u avgustu, a obaveštenje domaćih muzičkih bendova koji su izašli u javnost sa ovom informacijom prenosimo u celosti: 

- Mi, većina bendova koji su 2021. godine nastupili na Beer Fest-u, obaveštavamo javnost da najveći muzički festival u zemlji ni do danas nije muzičarima isplatio honorare u celosti i prave se mrtvi, ne obaveštavajući nas gde je zapelo, kako je smelo da zapne i kada ćemo biti isplaćeni. Za razliku od nekih kolega, rok scena nije uznemiravala preterano javnost proteklih godina, iako je i nama, usled pandemije, rad bio onemogućen, pa time i prihodi. Sada, kada su koncertne aktivnosti koliko-toliko vraćene, najveći festival i njegovi sponzori dozvoljavaju sebi ono što ni sa jednim od neuporedivo manjih festivala nije slučaj: da besramno duguje novac ljudima koji su svoj posao pošteno obavili, strpljivo pre toga deleći sudbinu sa svima ostalima koji takođe nisu mogli da rade u prethodnom periodu - naveli su muzičari u svojim objavama.

Na ovaj način, kako su naveli bendovi, Beer Fest, na kome je sviralo preko 60 bendova, nemali broj porodica uvaljuje u finansijske probleme, ne pružajući im čak ni objašnjenje.

- Naše je, valjda, da i dalje ćutimo, čekamo i bavimo se razumevanjem, jer smo tobože manje finansijski ugroženi nego festival tog ranga i njegovi sponzori. Ovim putem javljamo: mi na to ne pristajemo. Ukoliko Beer Fest zaista ne preza od toga da na svoje ime baci ovakvu javnu ljagu, čiji će se eho sigurno lepo odraziti na naredne godine, želimo da bude jasno: potrudićemo se da ta ljaga bude sasvim u skladu sa zasluženim,  javna i duboka. Preduzećemo sve aktivnosti koje su u našoj moći da ovo isteramo do kraja, i medijski i putem pokretanja tužbi. Na kraju, ostaje gorko pitanje da li je zaista moguće da je sve to potrebno kako bi se neko naterao na notornu odgovornost i preuzimanje sopstvenih obaveza, jasno definisanih ugovorom. U njemu stoji da je rok isplate bio 31. avgust 2021 - zaključili su oni.

Ovu objavu do sada su postavili Bjesovi, Iskaz, Goblini, Atheist Rap, Del Arno bend, E-play, Love Hunters, Ritam nereda.

Novinari portala 24sedam kontakirali su PR-a Beer Festa, koji nije želeo da komentariše ovaj slučaj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike