Hiljadu mesta više za mališane u beogradskim vrtićima: Konkurs će biti otvoren do 11. aprila

29.03.2022

07:36

0

Gak je rekao da će se zahtevi za upis dece podnositi elektronski

Hiljadu mesta više za mališane u beogradskim vrtićima: Konkurs će biti otvoren do 11. aprila
Mališani u beogradskim vrtićima zaraženi glistama - Copyright Unsplash

Ovogodišnji konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove biće raspisan 11. aprila i trajaće do 13. maja, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

- Ono što je izvesno, u septembru ćemo novu radnu godinu startovati sa oko 1.000 mesta više, s obzirom na to da su od prošlog septembra otvorena tri novi vrtića, na Vračaru, u Obrenovcu i na Čukarici, a da će do sledećeg septembra početi sa radom sigurno još tri, u Filmskom gradu, Zemunu i naselju Zuce. Takođe, započeta je gradnja još nekoliko vrtića - istakao je Gak.

Gak je rekao da će se zahtevi za upis dece podnositi elektronski, putem usluge "eVrtić" na portalu eUprave, kao i prethodnih nekoliko godina.

Tanjug/Jadranka Ilić
Slavko Gak

- Taj sistem je uhodan, očekujem da sve protekne u najboljem redu - rekao je Gak dodajući da će roditelji i staratelji imati dovoljno vremena da konkurišu za mesto svog deteta u vrtiću.

On je precizirao da će preliminarne liste upisane dece biti objavljene 6. juna, posle čega će uslediti rok za žalbe koji će trajati do 15. juna, a komisije će ih razmatrati do 24. juna.

Prema rečima Gaka, tačan broj slobodnih mesta biće poznat uoči konkursa, kada će sve ustanove dostaviti raspoložive kapacitete svojih objekata.

On je objasnio da za konkurisanje nije potrebna nikakva dokumentacija, te da je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uvek na raspolaganju roditeljima kojima je potrebna pomoć pri konkurisanju.

- Bitno je napomenuti da je za vrtiće moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa. Konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da je tada najviše slobodnih mesta u ponudi - zaključio je Gak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike