Vesić ispunio obećanje od prošle godine! Počela gradnja vrtića u Bariču (FOTO)

18.03.2022

12:54

0

Bilo je potrebno šest meseci da počnemo sa radovima i to će biti drugi vrtić koji gradimo u Obrenovcu u poslednjih nekoliko godina - rekao je Vesić

Vesić ispunio obećanje od prošle godine! Počela gradnja vrtića u Bariču (FOTO)
1ab935a9f52c10b8cfea9aeac81bc35c_3949736963 - Copyright Beoinfo

U obrenovačkom naselju Barič danas je počela izgradnja vrtića, dok je u Belom polju počeo da radi novi vrtić "Ružica" koji je, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, trenutno najmoderniji u Beogradu.

Vesić je rekao da je početak radova na izgradnji vrtića u Bariču veoma važan dan za opštinu Obrenovac i podsetio da je pre šest meseci njegova pokretna kancelarija "startovala" upravo iz Bariča gde su meštani pitali kada će to naselje dobiti vrtić.

- Bilo je potrebno šest meseci da počnemo sa radovima i to će biti drugi vrtić koji gradimo u Obrenovcu u poslednjih nekoliko godina - rekao je Vesić.

Beoinfo
 

On je dodao da je plan da u naredne dve godine budu završeni radovi na još osam vrtića, kako bi Beograd dobio ukupno 25 novih vrtića, saopštila je Gradska uprava.

Kada je reč o vrtiću u Belom Polju, Vesić je rekao da je to trenutno najmoderniji u Beogradu i jedan od 17 vrtića koji su završeni, u izgradnji ili počinju da se grade u narednih nekoliko nedelja.

- To je posao na kojem smo radili tokom prethodne dve godine - rekao je Vesić.

Beoinfo
 

Istakao je da u Obrenovcu gotovo da nema više liste čekanja za upis u vrtić što, dodao je, ne znači da se neće graditi novi vrtići.

Najavio je da će biti izgrađen vrtić u naselju Grabovac jer je, kako je istakao, poenta da predškolske ustanove postoje svugde gde ljudi žive jer nije normalno da deca tog uzrasta prelaze pet ili deset kilometara do vrtića.

Beoinfo
 

- Nastavićemo da gradimo kapacitete za smeštaj dece, kao što ćemo ulagati u tablete i besplatne udžbenike jer smatramo da je investiranje u decu najbolja moguća investicija i predstavlja ulaganje u budućnost - zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Miroslav Čučković je istakao da je u Obrenovcu broj nezaposlenih izuzetno mali i da stoga postoji sve veća potreba da deca pohađaju vrtiće.

Beoinfo
 

- Kada bude završen vrtić u Bariču, naša opština će biti pravi primer adekvatne brige o deci. Dugujemo veliku zahvalnost Gradu Beogradu i zameniku gradonačelnika Vesiću, koji su prepoznali svaku našu potrebu. Rešavali smo problem po problem i zato danas možemo da budemo ponosni na sve što je urađeno - rekao je Čučković.

Direktor Predškolske ustanove Obrenovac Miloš Desančić je istakao da vrtić "Ružica" u Belom Polju ima osam radnih soba, kao i kuhinju velikog kapaciteta, koja može da snabdeva hranom još dva vrtića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike