Predškolske ustanove spremne za početak nove radne godine: "U vrtićima nema mesta propustima"

12.08.2021

08:15 >> 08:40

0

Gak je istakao da nikakvih novih mera u vrtićima zasada nema

Predškolske ustanove spremne za početak nove radne godine: "U vrtićima nema mesta propustima"
Copyright Foto: Pixabay (Ilustracija)

Vrtići će spremno dočekati početak nove radne godine u septembru i novoupisane mališane nakon završenog ovogodišnjeg konkursa, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On se danas u Gradskoj upravi sastao sa direktorima 17 beogradskih predškolskih ustanova, sa kojima je razgovarao o svim merama i načinu rada vrtića od septembra, kada se očekuje povratak mališana u vrtiće u većem broju nakom letnjeg raspusta i godišnjih odmora.

Slavko Gak Printscreen/YouTube RTV Mag

– Sve mere će se apsolutno poštovati, kao i do sada. Predškolske ustanove su pokazale svu ozbiljnost i profesionalnost u radu tokom protekle radne godine, kada se radilo u uslovima nezabeleženim do sada. Tako će se nastaviti i od septembra, nema mesta propustima – rekao je Gak.

Pixabay

On je istakao da tokom prošle radne godine nijedan slučaj zaraze u vrtićima nije izmakao kontroli, pre svega zbog pravovremenih reakcija zaposlenih i dobre saradnje svih institucija.

Pročitajte još

– Svi beogradski vrtići su imali dovoljno zaštitne opreme u svakom trenutku, tako će biti i ubuduće. Svaka mera Gradskog zavoda za javno zdravlje i Ministarstva se sprovodi dosledno, i to je jedini način da sačuvamo vrtiće od širenja virusa – rekao je Gak.

On je zaključio da nikakvih novih mera u vrtićima zasada nema i da sva pravila koja su se primenjivala u funkcionisanju vrtića ostaju na snazi dok god za tim ima potrebe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike