Batajničani i Zemunci zatečeni- BG voz odjednom prestao da saobraća! Ministar se oglasio - najavio dobre vesti

23.03.2022

11:42

0

Na sajtu "Srbijavoza" je red vožnje u kom se nedvosimelno uočava da gradski vozovi neće saobraćati od Prokopa do Novog Beograda, Zemuna, Zemunskog polja i Batajnice sve do 10. decembra, ove godine

Batajničani i Zemunci zatečeni- BG voz odjednom prestao da saobraća! Ministar se oglasio - najavio dobre vesti
BG voz - Copyright AP/Darko Vojinović

Gradska železnica je zbog zahuktavanja radova na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada počela da trpi česte izmene, skraćivane su trase vozovima, proređivani su polasci. Činilo se da će tome konačno doći kraj kad brzi vozovi između prestonice i Srpske Atine počnu da saobraćaju jer brza pruga u oba pravca biti u funkciji do tada.

I baš kada su prvi brzi vozovi krenuli iz grada stigla je informacija za korisnike gradske železnice kao svojevrsni grom iz vedra neba, da će izmene u sistemu BG voza važiti do daljeg i da neće biti pojedinih polazaka.Objavljeno je i da gradske železničke kompozicije neće saobraćati do i od Batajnice.

Na sajtu "Srbijavoza" je red vožnje u kom se nedvosimelno uočava da gradski vozovi neće saobraćati od Prokopa do Novog Beograda, Zemuna, Zemunskog polja i Batajnice sve do 10. decembra, ove godine - narednih osam i po meseci.

Ovo je izazvalo opravdano nezadovoljstvo Batajničana i žitelja drugih delova Zemuna na trasi gradske železnice. Oni se pitaju zaššto redovan saobraćaj Bg voza na liniji Btajnica - Ovča - Batajnica nije vraćeni istog dan kada je krenuo brzi voz?

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

 

Danas se ovim povodom oglasio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i najavio da će od ponedeljka BG voz saobraćati na liniji od Batajnice do Ovče.

-Nakon četiri godine puštamo sve linije BG voza u funkciju", kazao je ministar Momirović.

Zamolio je građane da budu strpljivi i naveo da će u početku voz ići na svakih 30 minuta u špicu, dok će van špica ići na sat vremena.

Momirović je rekao da je u planu da se ova saobraćajnica osposobi i da vozovi na ovoj liniji idu na svakih 15 minuta, kao što je to bilo ranije.

Takođe, dodao je da je već poštena linija od Mladenovca i Lazarevca do stanice Beograd Centar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike