MOJ BEOGRAD Dajana Paunović: Najlepši zalazak sunca gledala sam sa Banovog brda

05.03.2022

18:30

0

Voditeljka je za portal 24sedam govorila o svom detinjstvu i o omiljenim mestima u prestonici

MOJ BEOGRAD Dajana Paunović: Najlepši zalazak sunca gledala sam sa Banovog brda
Dajana Paunovic, fondacija foto Katarina Mihajlovic (4) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Voditeljka Dajana Paunović, osnivač fondacije koja nosi njeno ime, za 24sedam je govorila o svom detinjstvu i omiljenim mestima u Beogradu, ali i o tome šta za nju predstavlja simbol glavnog grada.

Detinjstvo pamtim po kraju u kom sam odrasla, po drugarstvu sa ljudima sa kojima i dan-danas imam neraskidive veze. Za razliku od naše dece i njihovog detinjstva danas, mi smo imali detinjstvo kog se sećamo sa nostalgijom, ali dobro... Svako vreme ima svoje prednosti i nedostatke. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DAJANA (@dajana.paunovic)

Bogatstvo Beograda je to što ima više mesta i lokacija koje mogu da se nazovu zaštitnim znakom, poput Kalemegdana, Ušća, Košutnjaka, Terazija, skverova nalik na svetske metropole sa autentičnom arhitekturom, hotela "Moskva"... Ipak, kao dete sa Banovog brda prednost dajem Košutnjaku - najlepšem mestu za mene i moje detinjstvo. 

Pesma koja me asocira na Beograd je "Serenada Beogradu" koju pevaju Boba Stefanović i "Zlatni dečaci".

Najlepši zalazak sunca gledala sam sa Banovog brda, odakle se pruža neverovatan pogled prema aerodromu i Novom Beogradu.

24sedam/Katarina Mihajlović
Dajana Paunović

Turistima koji dolaze u posetu srpskoj prestonici predložila bih da obavezno posete Muzej Nikole Tesle, kao i druge kulturološke tačke Beograda, kao što je renovirani, prelepi Narodni muzej. Takođe, moraju da osete duh i noćni život prestonice.

Beograd se mnogo promenio, dovoljno je samo da pogledate Beograd na vodi i da se setite šta je tu nekada bilo, a kako danas izgleda. Prestonica postaje prava, moderna, savremena svetska metropola, kojoj nedostaje samo metro, koji napokon počinjemo da gradimo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike