MOJ BEOGRAD Ana Sofrenović: Detinjstvo pamtim po žurkama na teniskim terenima na Kalemegdanu

19.02.2022

19:45

0

Pozorišna, filmska i televizijska glumica, i džez pevačica opisala je za 24sedam šta za nju predstavlja simbol prestonice

MOJ BEOGRAD Ana Sofrenović: Detinjstvo pamtim po žurkama na teniskim terenima na Kalemegdanu
Ana Sofrenović Foto: ATA/Milan Maričić

Pozorišna, filmska i televizijska glumica, i džez pevačica Ana Sofrenović za 24sedam opisala je kako je izgledalo njeno detinjstvo u Beogradu, koja mesta je rado posećivala, kao i šta za nju predstavlja simbol glavnog grada.

"Imala sam srećno detinjstvo u Beogradu, gde sam odrasla između Novog Beograda i Dorćola. Pamtim druženja, odlaske u pozorišta i bioskope, koncerte, šetnje Kalemegdanom i Košutnjakom, takmičenja u horskom pevanju. Odlaske u pubertetu u klub Likovne akademije u Knez Mihajlovoj. Okupljanja u srednjoj školi u basti SKC-a. I žurke leti na teniskim terenima na Kalemegdanu.

Ana Sofrenović, ATA/Milan Maričić
 

Moje omiljeno mesto u Beogradu je Dunavski kej. Obožavam šetnje pored reke i obalu bez splavova.

Za mene je najveći simbol Beograda spomenik Pobednik i veliko gostoprimstvo Beograđana.

Pesma koja me asocira na prestonicu je "Beograde, Beograde" koju je pevao Đorđe Marjanović.

Beograd je pre 40 godina bio bezbedan grad, imao je razvijenu kulturnu scenu, razvijenu rokenrol scenu. Puno vrhunskih svetskih umetnika ga je redovno posećivalo kroz koncerte, filmske i pozorišne festivale. I puno naših umetnika je gostovalo po svetu. Današnji Beograd se bori sa mnogim izazovima da bude relevantan na međunarodnoj kulturnoj sceni. Puno talenta je otišlo u inostranstvo i ta tendencija je i dalje u toku." 

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi