MOJ BEOGRAD Borka Tomović: Detinjstvo pamtim po jednom posebnom drvetu u Pionirskom parku

04.12.2021

20:00

0

Glumica je za 24sedam govorila o svom detinjstvu, posebnim mestima u Beogradu, ali i o tome šta je za nju zaštitni znak prestonice

MOJ BEOGRAD Borka Tomović: Detinjstvo pamtim po jednom posebnom drvetu u Pionirskom parku
24sedam/Katarina Mihajlović

Glumica Borka Tomović za 24sedam govorila je o svom detinjstvu, posebnim mestima u Beogradu, ali i o tome šta je za nju zaštitni znak prestonice.

"Detinjstvo u Beogradu pamtim po Pionirskom parku, po jednom posebnom drvetu na koje sam obožavala da se penjem, po najlepšim trenucima sa mojom porodicom koje smo provodili zajedno, šetnji sa dedom i kupovini kestena, različitim mirisima kada dolazi zima ili proleće.

Kada pomislim na ovaj grad, prva pesma koja mi padne na pamet je "Moj grad" - Vlade Divljana.

Prijatelji su mi dolazili iz različitih delova sveta i oduševljavali se Beogradom. Zavisi od godišnjeg doba, ali volim da odemo na Adu, Košutnjak, većini pokažem i Kalemegdan, Topčider, Pionirski park, ali i Botaničku baštu, koja je jedno od mojih omiljenih mesta u Beogradu.

Pored toga, u našem gradu je ključna stvar i gastronomska ponuda, koja je po mom mišljenju, pri vrhu evropske ponude.

Zaštitni znak Beograda za mene je to što je to grad otvoren prema svakome i što voli ljude koji dolaze. Upravo zato nikad nisam želela da odem iz njega.

Beograd je metropola, tako da se kao svaka menja i raste. Neki delovi propadaju i to je neminovnost velikih gradova. Najžalije mi je kada vidim da su neke male radnje koje sam volela nestale. Opet, ne mogu da budem objektivna prema tome koliko se promenio, jer je ovo moj grad koji volim, iznad svih gradova ovog sveta."

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti