Ivana je jedina žena vozač kamiona u "Zelenilu Beograd": Jednom je ćerkicu dovela na posao, a njeno pitanje zauvek će pamtiti (FOTO/VIDEO)

04.01.2022

07:10

0

U muški kolektiv, kako kaže za 24sedam, odlično se uklopila, i zato joj kolege svakog jutra prirede jedan lep gest

Ivana je jedina žena vozač kamiona u "Zelenilu Beograd": Jednom je ćerkicu dovela na posao, a njeno pitanje zauvek će pamtiti (FOTO/VIDEO)
Ivana Đokić Katarina Mihajlović (9) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Za volanom kamiona od ranih jutarnjih časova, sa osmehom na licu, beogradskim ulicama krstari Ivana Đokić, jedina žena vozač ovog vozila u "Zelenilu Beograd".

Za 24sedam ova izuzetna i vredna žena, majka troje dece, priča kako teče jedan njen dan.

- Ustajem u pola šest, odvodim decu u vrtić i školu. Potom stižem na posao oko pola sedam, preuzmem zahtev i pregledam vozilo. To podrazumeva sipanje ulja, proveru stanja guma, pregled goriva i tek onda polazak na teren - navodi ona.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Svaki dan posao je odvede na različite lokacije, najćešće je na Novom Beogradu, a razlikuje se i njen "utovar" za određeni dan.

- Nekada se prevoze sadnice, nekada alat, a često i moje kolege, drugi radnici - objašnjava ona.

Na pitanje kako joj je sa kolegama u kolektivu, pogotovo što je isključivo muški, naša sagovornica je opisala situacije koje to najbolje ilustruju.

- Imam najbolje kolege na svetu. Skoro svako jutro me sačeka topla voda za kafu na radnom mestu, pomognu mi kad imam nedoumice oko vozila, daju mi čak i prednost kad se sretnemo na ulici, iako je njihovo prvenstvo - sa osmehom priča Ivana, i naglašava koliko je zahvalna "Zelenilu Beograd" na pruženoj prilici i poverenju da obavlja ovaj posao.

S druge strane, pozitivne reakcije stižu i od samih sugrađana.

- Mašu mi, pozdravljaju me, a žene pogotovo, kada me uoče doviknu: "Bravo, svaka čast" - navodi ona.

Njeni mališani obožavaju da dođu kod mame na posao i stalno je pitaju kada će doći po njih posle škole kamionom, jer to im je, kako kaže, atrakcija.

 

- Skoro je ćerkica svratila iz škole kod mene na posao, da me sačeka dok predam smenu. Primetila je, verovatno, da su mi sve kolege muškarci, pa me je pitala: "Mama, je l' ti imaš ovde neku koleginicu?" - ističe ona.

Iako je njen posao samo da vozi, ona, kako kaže, ne ume da sedi i čeka vožnju već pripomogne kolegama i prilikom utovara.

Za kraj, Ivana šalje jaku poruku za sve žene, kao motivaciju da ne prezaju od toga da se upuste u neki takozvani muški posao.

- Gledajte da radite ono što volite i što želite, to je glavna vodilja kako kroz posao, tako i kroz sam život - zaključuje naša sagovornica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike