Stigao je i taj dan! Poznat datum početka gradnje kanalizacije na levoj obali Dunava

21.02.2022

11:18

0

Vesić je naveo da je izgradnja kanalizacije deo zajedničkog projekta Grada Beograda, Evropske investicione banke i Evropske unije

Stigao je i taj dan! Poznat datum početka gradnje kanalizacije na levoj obali Dunava
Copyright Profimedia/Printscreen/Youtube

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će u petak, 25. februara početi izgradnja sekundarne kanalizacione mreže na levoj obali Dunava.

Vesić je naveo da je izgradnja kanalizacije deo zajedničkog projekta Grada Beograda, Evropske investicione banke i Evropske unije.

- Kanalizacija na levoj obali Dunava gradi se iz sredstava grada Beograda koji obezbeđuje 20 miliona evra i Evropske investicione banke koja daje 35 miliona evra kroz kredit. U petak počinjemo da radimo prvi deo kanalizacije koji se plaća iz budžeta grada Beograda - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Grada Beograda, Goran Vesić ATA Images/Antonio Ahel
 

Naveo je da u petak počinje da se radi prvi deo kanalizacije koji se plaća iz budžeta grada Beograda, te da je reč o izgradnji pet kilometara sekundarne kanalizacione mreže za deo naselja Krnjača.

Vesić je dodao da je Grad Beograd već završio izgradnju preko sedam kilometara sekundarne kanalizacione mreže u Bloku braće Marić u naselju Krnjača kao i da je u toku izgradnja kanalizacione crpne stanice „Krnjača 2".

- Ova kanalizaciona crpna stanica prihvataće najveći deo otpadnih voda leve obale Dunava i potiskivaće ih ka postrojenju za prečišćavanje u Krnjači za koji smo raspisali tender koji se realizuje na osnovu ugovora između Grada Beograda i Evropske investicione banke - kazao je Vesić.

24sedam/ Katarina Mihajlović
 

Rekao je i da tender obuhvata projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda "Krnjača", sa planiranim proširenjem kapaciteta fabrike u budućnosti.

- Do petka naredne nedelje, po dobijanju saglasnosti EIB-a na tendersku dokumentaciju, raspisuje se javna nabavka za izgradnju 80 kilometara kanalizacije na području naselja Krnjača, sa kolektorima u Zrenjaninskom putu, Borči i Kotežu i sa rekonstrukcijom kanalizacionih crpnih stanica - naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naveo da ukoliko Evropska investiciona banka iz nekog razloga ne raspiše tender, to će uraditi Grad Beograd.

- To je moja definitivna odluka koju sam saopštio predstavnicima Evropske investicione banke. U svakom slučaju, građanke i građani sa leve obale Dunava ne treba da brinu jer će tender za taj deo kanalizacije biti raspisan - rekao je Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike