Deca Beograda: Aleksandar Eger - od "kinder" čokolade do svetske slave

28.11.2021

19:00

0

Kako je sam nedavno otkrio, detinjstvo je proveo na Banovom brdu, gde ga je odgajala baka

Deca Beograda: Aleksandar Eger - od "kinder" čokolade do svetske slave
profimedia-0643254772 - Copyright Profimedia

Rođeni Beograđanin Aleksandar Eger, čiji je lice znalo svako dete i tinejdžer tokom devedesetih jer je krasilo omot "kinder" čokolade, ponovo "osvaja" svet, i to kroz ulogu u filmu "Gučijevi", koji je inspirisan šokantnom istinitom pričom o porodičnom carstvu iza kojeg se krije italijanska modna kuća "Guči".

Ono nasmejano lice na omotu najpoznatijih čokoladica upravo je njegovo i krasilo ga je nekoliko godina.

Od tada je prošlo dosta vremena, ali njegova strast prema poziranju pred objektivima nije prestajala. Postao je profesionalni model i često viđen na prestižnim revijama, a posebno je značajno da je radio za luksuzne vodeće modne kuće "Dolce & Gabbana" i "Versace". Ali, to nije sve, jer je njegova strast bila usmerena i prema glumi, pa je već sa 17 godina bio angažovan u raznim reklamama.

Rođen je 6. septembra 1991. godine u Beogradu, otac mu je Italijan, a majka Srpkinja. Kako je sam nedavno otkrio, detinjstvo je proveo na Banovom brdu, gde ga je odgajala baka, jer je njegova mama zbog posla uglavnom boravila u Italiji.

Već godinama živi u Italiji, gde je izgradio uspešnu karijeru modela, a takođe se bavi i glumom.

Kako je nedavno ispričao, već sa šest,sedam godina zainteresovao se za umetnost, pa je sa drugarima iz kraja snimao kratke filmove i skečeve.

- Oduvek me je zanimala kamera, ali kad sam otišao u Komo, gde sam živeo do 17 godine, počeo sam da glumim. Imao sam 13 godina kad sam se pojavio u reklami koja mi je donela ulogu u seriji "The Band", koja je bila popularna u Italiji. Roditelji nikad nisu uzimali za ozbiljno moju nameru da se bavim glumom, pa čak ni onda kad su nam paparaci visili ispred kuće. Zato sam rešio da se odselim od njih i nastavim da se bavim onim što me privlači - otkrio je svojevremeno Aleksandar.

Imao je priliku da upozna Baraka Obamu, kao i da se druži sa Madonom, Nikol Kidman i Lejdi Gagom, a ispunila mu se i želja da bude na naslovnoj strani srpskog izdanja "Mens helta".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike