Stigle prve jagode na pijace: Cene paprene, mušterije samo merkaju!

17.02.2022

09:45

0

Prve jagode iz uvoza stigle su u beogradske piljare, ali i na pijace. Međutim ako ste nestrpljivi i hoćete što pre da ih probate, za pola kilograma treba da izdvojite čak 650 dinara

Stigle prve jagode na pijace: Cene paprene, mušterije samo merkaju!
Kalenić pijaca - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Prve jagode iz uvoza stigle su u beogradske piljare, ali i na pijace. Međutim ako ste nestrpljivi i hoćete što pre da ih probate, za pola kilograma treba da izdvojite čak 650 dinara!

A na Cvetkovoj pijaci za pola kilograma jagoda morate da izdvojite čak 500 dinara i verovatno zbog toga niko od prodavaca nije hteo da govori ispred kamera, ali cena jabuka je 60 dinara i ima raznih sorti.

Edvard Gavrilović, prodavac na Cvetkovoj pijaci je rekao da se najviše prodaje spanać, rotkve, krompir, salata, ali da još uvek nema jagode, već samo jabuke i kruške.

Na pijacama se prodaje i kiseli kupus. Prodaje se oko 160 dinara, a cena se kreće između 150 i 200 dinara za kilogram kiselog kupusa.

- Ren u teglicama i korenu se dosta prodaju. Ren u teglici se prodaje za 150 dinara manja teglica, veća za 250 dinara, i od 700-800 dinara košta kilogram korena - kaže Gavrilović.

24sedam/Lj. S.
 

Podsetimo, na tezgama Riblje pijace u Novom Sadu u ponudi se nalaze i jagode i to po ceni od 400 dinara za činiju! Kilogram kupusa na Ribljoj pijaci inače košta od 80 do 100 dinara, tri komada belog luka staje 100 dinara, banane su 160 dinara po kilogramu, jabuke se mogu naći i za 50 dinara, a limun za 180 dinara po kilogramu...

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike