Radojičić: U narednih nekoliko meseci stiže 100 autobusa na gas

08.02.2022

17:21

0

Gradonačelnik je podsetio da trenutno u Beogradu postoje dve eko autobuske linije

Radojičić: U narednih nekoliko meseci stiže 100 autobusa na gas
Beograd - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U narednih nekoliko meseci biće isporučeno sto autobusa na gas koji ne zagađuju životnu sredinu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je podsetio da trenutno u Beogradu postoje dve eko autobuske linije - jedna saobraća od Belvila do Vukovog spomenika, a druga od Beograda na vodi do SC "Milan Gale Muškatirović".

Precizirao je da na ulicama prestonice saobraća ukupno 15 novih autobusa na električni pogon, sa punjačima, što se, istakao je, uklapa u koncept zdravog i zelenog grada koji gradska vlast želi da razvija.

24sedam/Nenad Vujanović
 

- Završen je tender za nabavku još stotinu autobusa na gas koji takođe ne zagađuju životnu sredinu, i oni će biti isporučeni u narednih nekoliko meseci. Ideja je da u narednih pet godina imamo još 500 novih vozila. Tako ćemo popraviti kvalitet gradskog saobraćaja - rekao je Radojičić gostujući na televiziji K1, saopštila je Gradska uprava.

Između ostalog, gradonačelnik je pomenuo značaj izgradnje beogradskog metroa koji je, kako je istakao, neophodan jer će značajno uticati na smanjenje saobraćajnih gužvi, a samim tim i na poboljšanje kvaliteta životne sredine.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kao veoma značajno ekološko pitanje istakao je i prečišćavanje otpadnih voda i dodao da je vrednost projekta kojim će biti rešeno pitanje prečišćavanja otpadnih voda na levoj obali Dunava 55 miliona evra, te da je najvažniji deo tog projekta izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom Selu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike