"Nema dokaza da je Matej ušao u vodu": Pojavila se nova misterija, jedna stvar je ključna u istrazi

08.02.2022

15:28

0

Već 39 dana traje potraga za nestalim mladićem iz Splita

"Nema dokaza da je Matej ušao u vodu": Pojavila se nova misterija, jedna stvar je ključna u istrazi
matej peris kretanje - Copyright Printscreen/MUP/Mup RH

Prošlo je više od mesec dana otkako je Matej Periš iz Splita nestao u Beogradu, gde je sa društvom stigao na nekoliko dana kako bi dočekali Novu godinu.

Tokom 39 dana potrage, uključeni su ljudi iz redova srpske policije, vojske, kao i psi tragači, dronovi, termovizijske kamere pomoću kojih se snimaju napušteni objekti, ali i dalje postoji niz pitanja, bez odgovora.

MUP Srbije
Danima se pretražuje priobalje

Zoran Stojanovski iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva rekao je na K1 da je trenutno na delu pretraživanje priobalnog dela Save i Dunava.

- Pretraživanje terena je dobrovoljno i trenutno su na terenu četiri naša operativca. Želja nam je da pomognemo MUP-u u istrazi i javili smo se da pretražimo priobalni deo, od Brankovog mosta nizvodno ka Velikom ratnom ostrvu - naveo je Stojanovski u emisiji "Kec na jedanaest".

Dodao je da se Sava dosta povukla i da sada mogu da pretražuju i vide da li postoji uopšte trag da je Matej ušao u vodu.

-  To je važno da naglasimo, jer se u medijima pojavljuju razne informacije, ali istina je da nema dokaza da je on ušao u vodu. Radimo i po kiši i po snegu i nećemo odustati. Nadamo se da nećemo naći trag, i da Matej nikada nije ni dospeo u vodu - objasnio je Stojanovski.

Prema rečima bivšeg načelnika MUP-a Žarka Popovića, nevolja je u tome da što više vremena prolazi sve je teže utvrditi činjenice.

- Moja glavna zamerka na istragu upućena je državnom tužilaštvu, jer prijateljima Mateja Periša koji su bili sa njim u klubu nije određeno zadržavanje iz operativnih razloga. Kolege iz MUP-a bi u razgovoru sa njima saznale činjenice. Ono što je najvažnije jeste motiv, razlog zbog kojeg je on te noći izašao iz kluba - rekao je Popović i doda da bi trebalo pričati i sa Matejevim poznanicima u Splitu, njegovim bliskim ljudima, te da se jedino sa sigurnošću zna to da je Matej izašao iz kluba i trčao ulicama Beograda.

- Sve ostalo i dalje je nepoznanica - istakao je Popović.

24sedam/Goran Sivački/Ivan Mitić
Putanja kojom se Matej kretao te kobne večeri

Novinar Večernjeg lista Juraj Filipović iz Splita rekao je za K1 da iz grada poznaje Mateja i njegove prijatelje i da su oni svi dobri momci iz uglednih porodica.

- Svašta se pisalo u medijima i verujem da je to zbog tiraža i klika više. Oni su svi iz uglednih porodica. Ono što je najvažnije je da se ustanovi zašto je Matej izašao iz kluba, a ne da govorimo o tome šta je pio. Njegovi prijatelji su dvaput prošli poligraf i bili ispitivani, i da bilo šta u vezi sa njihovim iskazima nije bilo u redu, oni bi sigurno bili zadržani i bili bi osumnjičeni. Ogroman je pritisak na njima. Hrvatski mediji od početka žele da saznaju širi kontekst ovog slučaja - rekao je Filipović i naveo da je važno prestati da se u javnom prostoru govori da je on gotovo sigurno skočio u reku, jer je to samo pretpostavka.

- Teorije su otišle predaleko, mi ne znamo da li je on uopšte ušao u reku. Svi se nadamo da je on na kopnu, živ i zdrav, i da nam kaže da se samo šalio sa svima nama - rekao je Juraj Filipović u emisiji "Kec na jedanaest".

Podsetimo, Splićanin je nestao u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je, u majici kratkih rukava, izašao iz kluba "Gotik", u kom je bio sa društvom.

MUP RH
MUP RH Za bilo kakve informacije javite se na navedeni broj telefona

Mladića su te noći nadzorne kamere snimile kako trči ulicama Beograda i kako u jednom trenutku pokušava da zaustavi taksi. Kada mu to nije pošlo za rukom, nastavio je da trči, sve do restorana na Savskoj promenadi, gde je na snimku iz obližnjeg restorana zabeleženo da je krenuo prema vodi, ali sam trenutak njegovog navodnog ulaska u vodu nije snimljen.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: + 38598432700.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/ K1

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike