"Ako je telo u vodi..." Renato Grbić o nestanku Mateja: Pančevački most je velika prepreka

30.01.2022

09:40

0

Pripadnici policije od tog 31. decembra, kada su njegovi drugari prijavili nestanak, intezivno tragaju za Splićaninom

"Ako je telo u vodi..." Renato Grbić o nestanku Mateja: Pančevački most je velika prepreka
227119_01-policija-recna-24sedam-goran-sivacki-6-orig_orig (1) - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Katarina Mihajlović MUP RH

Mateju Perišu iz Splita, u noći između 30. i 31. decembra, u Beogradu gubi se svaki trag.

Pripadnici policije od tog 31. decembra, kada su njegovi drugari prijavili nestanak, intezivno tragaju za Splićaninom.

MUP Srbije
 

Pretražuje se rečno korito, a tragovi se proveravaju i na površini, te je tako u nekoliko navrata policija pretraživala i Veliko ratno ostrvo, gde je ujedno i lociran poslednji signal Matejevog telefona.

Alas Renato Grbić, koji je mnogo ljudi spasao i izvukao iz vode, smatra da Matej Periš, ako je ušao u vodu, nije mogao daleko da ode.

- Ako je ušao u vodu, ja sam rekao i njegovom ocu, dok njegovo telo ne bude isplivalo, neće ga niko naći. Voda je mutna, sve se radi na dodir, a prostranstvo je veliko. Ako se negde ne "zakači", telo mora da ispliva. Ja ne verujem da će telo otići dalje od Pančeva - rekao je Renato gostujući na TV Prva.

24sedam/Katarina Mihajlović
Renato Grbić je spasao mnoge živote iz ledenog Duanva

Kako je istakao, telo u takvim okolnostima, je teško pronaći.

- Organizam je sada kao u frižideru, voda je oko dva stepena. Onog trenutka kada počne da truli organizam, da se oslobađaju velike količine gasova, organizam se naduje i ispliva gore. Pančevački most je velika prepreka, teško može taj deo da prođe, jer ima mnogo krša, potopljenih vagona, naslaga, granja, panjeva i svega... Ako je u vodi, ne verujem da će daleko otići - zaključio je Renato Grbić.

24sedam/Goran Sivački/Ivan Mitić
 

Podsetimo, Splićanin je nestao u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je, u majici kratkih rukava, izašao iz kluba "Gotik", u kom je bio sa društvom.

Mladića su te noći nadzorne kamere snimile kako trči ulicama Beograda i kako u jednom trenutku pokušava da zaustavi taksi. Kada mu to nije pošlo za rukom, nastavio je da trči, sve do restorana na Savskoj promenadi, gde je na snimku iz obližnjeg restorana zabeleženo da je krenuo prema vodi, ali sam trenutak njegovog navodnog ulaska u vodu nije snimljen.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: + 38598432700.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike