Grad doneo odluku: Vlasnik će morati da plaća taksu, a evo ko će ubuduće čistiti oko splavova

31.01.2022

22:13

0

Autor: 24sedam

Usvojena je izmena i dopuna Odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda

Grad doneo odluku: Vlasnik će morati da plaća taksu, a evo ko će ubuduće čistiti oko splavova
policija potraga matej periš 24sedam goran sivački 0512 2021 (5) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Javno preduzeće "Beogradvode" preuzeće obavezu čišćenja oko plutajućih objekata, a za to će naplaćivati taksu od vlasnika splavova, odlučeno je danas na sednici Skupštine grada Beograda.

Naime, danas je usvojena izmena i dopuna Odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda, kao i informacija o potrebi uklanjanja plutajućih predmeta i naplavina oko plutajućih objekata i otpadnih voda sa tih objekata.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, javno preduzeće će kupiti brodove koji će sakupljati otpad sa vode i nakon toga ga sortirati, kao što to rade u drugim velikim gradovima.

- Očekujemo da će to biti mnogo efikasnije nego da tu obavezu ostavimo vlasnicima objekata, jer koliku god kaznu da im propišemo i naplatimo, to neće biti čisto - rekao je Vesić.

Odbornici su, između ostalog, usvojili izmene i dopune Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, kao i Odluku o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata od javnog interesa u oblasti dobrovoljnog vatrogastva na teritoriji Beograda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike