Pokretna kancelarija Gorana Vesića u Surčinu: Uskoro rešenje problema kanalizacije

22.01.2022

15:45

0

Autor: 24sedam

Trenutno pregovaramo sa Evropskom unijom i nadam se da će pregovori biti završeni u narednih nekoliko meseci - kazao je Vesić

Pokretna kancelarija Gorana Vesića u Surčinu: Uskoro rešenje problema kanalizacije
Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će u narednih nekoliko meseci biti završeni pregovori sa EU za fabriku za preradu otpadnih voda u Surčinu, čime će biti rešen problem kanalizacije na teritoriji cele te opšstine.

Vesić je svojom pokretnom kancelarijom obišao Bečmen i Petrovčić u opštini Surčin i razgovarao sa građanima tih naselja o problemima koje ih muče.

Beoinfo
 

- Za građane je najvažnije da će kanalizaciona mreža za opštinu Surčin biti građena u okviru projekta izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda u Batajnici. Trenutno pregovaramo sa Evropskom unijom i nadam se da će pregovori biti završeni u narednih nekoliko meseci, te da će EU grantom finansirati polovinu tog projekta. To znači da će čitav Surčin, ali i delovi Zemuna koji nemaju kanalizaciju, biti priključeni na sistem te fabrike za preradu otpadnih voda, što važi i za delove ovih opština koji imaju kanalizaciju - naglasio je Vesić.

On je istakao da je za samo naselje Bečmen najveći problem Dom kulture.

- Očekujemo da opština Surčin završi projekat, a onda će Grad finansirati izgradnju. Razgovarao sam sa građanima i o ulicama koje će biti rekonstruisane, o poboljšanja vodosnabdevanja, odnosno problemima sa pritiskom - istakao je Vesić.

Beoinfo
 

On je građane obavestio da će sistem BG voza biti produžen od Železničke stanice "Zemun" prema Surčinu, odnosno budućem Nacionalnom stadionu, Aerodromu "Nikola Tesla" i centru Surčina i dalje prema Obrenovcu.

- Razgovarali smo i o izgradnji brze saobraćajnice Novi Beograd - Surčin, ali i o svim drugim velikim infrastrukturnim projektima na teritoriji opštine. Zaista verujem da zajedničkim radom možemo da poboljšamo kvalitet života ljudi, što je i osnovni zadatak moje pokretne kancelarije - poručio je zamenik gradonačelnika.

Beoinfo
 

On je istakao da je u svakom naselju u opštini Surčin urađeno mnogo toga.

- Fiskulturna sala u OŠ "Dušan Vukasović Diogen", u kojoj se sada nalazimo, takođe je izgrađena u proteklih nekoliko godina. Pored toga u Bečmenu su urađena dva parka i jedno otvoreno igralište, ambulanta. U Petrovčiću je urađena Mesna zajednica. Asfaltiran je veliki broja ulica, izgrađeno više trgova. Ta naselja su danas mnogo drugačija nego što je slučaj bio pre nekoliko godina. Uvek volim da istaknem činjenicu da se danas u prigradska naselja Beograda ulaže mnogo više nego ranije - rekao je Vesić.

Beoinfo
 

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša istakao je da kada god je Goran Vesić u poseti Surčinu, reši neki od problema koji opština nije mogla sama.

- Problem sa Domom kulture u Bečmenu čeka rešenje 30 godina i mi ćemo sigurno u toku ove godine završiti projekat i onda uz pomoć grada krenuti u realizaciju. Tada ćemo u svakom naselju naše opštine imati pristojan dom kulture - poručio je Šuša.

On je naglasio da je u Surčinu problem sa domovima zdravlja jedan od najvećih, i da se nada da će u narednih mesec dana uspeti da odvoji surčinski od zemunskog, čime će sebi, kako je rekao, stvoriti više mogućnosti.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo