Splićanka Maja uhvaćena u laži? Zbog jednog detalja cela njena priča pada u vodu!

24.01.2022

10:00

0

Ona navodno nije uspela da se javi Mateju kada ju je pozvao

Splićanka Maja uhvaćena u laži? Zbog jednog detalja cela njena priča pada u vodu!
Printscreen/ Prva TV

Nakon što je Splićanka Maja S., sa kojom je nestali Matej Periš (27) poslednji put pokušao da stupi u kontakt u noći nestanka, skoro je dala intervju za Prvu televiziju i objasnila svoju verziju priče.

Međutim, ništa ne bi bilo čudno, da tokom razgovora nije spomenula jedan detalj na koji su svi ukazali u komentarima. Naime, ona j istakla da se nije odmah javila na telefon jer je imala problema sa parkiranjem zbog snega i leda.

Ipak, ako pogledamo prognozu, padavina 30. decembra u prestonici nije bilo, šta više tih dana bilo je pravo prolećno vreme.

printscreen/Accuweather
 

 

- Imala sam veliki problem da se parkiram ispred restorana na Karaburmi tog 30. decembra zbog velikog snega i leda i nisam navikla na takve uslove jer živim na mediteranskoj obali i iz tog razloga se nisam javila Mateju - rekla je ona između ostalog.

Korsinici društvenih mreža odmah su se "uhvatili" za tu izjavu označavajući to kao - laž, obzirom da u Beogradu te noći bilo više od 10 stepeni i da nije bilo snega.

Poruke rešile dilemu?

Potraga za Splićaninom ušla je 25. dan, a odgovor na mnoga pitanja još uvek nije dat, već su se, nakon poruka koje su se pojavile u javnosti i prepiske prijatelja Mateja Periša u kojoj sa svojom devojkom Sanjom priča o konzumaciji droga u klubu "Gotik", pojavila i nova.

Iz poruka koje je "Blic" objavio, nameće se zaključak da se Splićani kritične noći jesu drogirali, ali i dalje nije poznato da li je i Matej konzumirao opijate, kao ni ko je "čovek sa kojim je išao u đir po klubu", a koji se takođe spominje u objavljenim porukama. Pretpostavlja se da bi "čovek" mogao biti diler, odnosno, osoba koja poseduje narkotike.

Podsetimo, u porukama dan nakon nestanka, Matejev prijatelj Božo, koji je kobne noći bio sa njim u klubu "Gotik", konstatovao je da ne zna šta je bilo Perišu, te se zapitao da li su u pitanju "halucinogene droge ili nešto drugo slično".

Prvo je rekao devojci Sanji da nisu uzimali narkotike i da ne zna šta je moglo da mu se dogodi, a potom je nekoliko dana kasnije ipak rekao da su uzeli drogu, ali nakon što je Periš otišao iz kluba.

Njemu je Sanja odgovorila da ne veruje da je Matej uzeo nešto sam, “osim ako mu neko u tom điru po klubu nije ponudio”. Rekla je i da Matej nije žensko da mu neko drogu stavi u piće, na šta je Božo samo rekao: “Stvarno ne razumem”.

Nove poruke su razmenili posle nekoliko dana, a u jednoj od poruka spomenula je i Maju S.

"Možda je Matej usput upao u priču u tom điru sa čovekom. Možda nije planirao to. Ili ta Maja koristi i ta čuda, da mu je ona nekog rešila", napisala je ona, a poruka koja je usledila kao Božov odgovor otkrila je da Splićanima konzumacija narkotika nije strana.

“Maja ne koristi”, napisao je on, a njega je Sanja potom pitala da li je Mateju bilo krivo “što ste vi sa Zadranima uzeli, a on nije”, na šta joj je mladić rekao da Matej to ni ne zna, te i da su “uzeli” nakon što je njihov prijatelj nestao.

Dakle, iz ovih poruka se zaključuje da su Splićani uzeli drogu sa Zadranima, ali i dalje nije poznato da li je Matej koristio drogu te večeri, kao ni to da li se naljutio što njega nije "počastila" ekipa iz Zadra.

Iako se pre nekoliko dana u hrvatskim medijima pojavila informacija da je Maja u policiji izjavila da je Matej povremeno koristio narkotike, da bi, kako je naveo Večernji list, mogao da radi, ona je promenila priču u intervjuu.

- To je zlatan momak. Ne može bilo ko da radi, studira i da se bavi sportom. Takva osoba sigurno ne znam ni ja šta radi. Ni ja isto ne bih postigla da koristim apsolutno išta - rekla je ona i osvrnula se na sumnje iznete u medijima da diluje narkotike i da je njen sugrađanin Matej Periš (27), hteo da stupi u kontakt sa njom zbog droge.

Potraga bez pomaka

Neumorna potraga za Splićaninom koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu kod Beton Hale i dalje ne daje rezultate.

Ipak, uprkos snegu i ledu, policajcima dosta pomažu i termovizijske kamere koje prikazuju šta se nalazi ispod snega i iza zidova napuštenih objekata.

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palilula, sinoć su po mraku i snegu, sa lampama pretraživali terene oko reka. Ista akcija nastavila se i danas, kada je srpska policija "češljala" teren uz desnu obalu Save.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, veruje u rad i posvećenost srpske policije, a otkrio je i šta ga najviše zbunjuje u slučaju nestanka njegovog sina:

- Dve rupe su vrlo bitne. To je pre svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli, jer ne znam da li se tu nešto dogodilo, a ja ne verujem da jeste. Druga je možda čak i važnija, to je spuštanje Mateja u prostor nalik terasi pored reke Save, što je ograđen prostor dužine 15-ak metara i širine desetak. Tu takođe nemamo snimak da vidimo da li je tu bilo još nekoga ili da li je Matej prešao tu ogradu, jer je tu koso i moguće je okliznuti se i pasti. Pitao sam inspektora da li je moguće na tom mestu izaći, a da kamere ne zabeleže, jer tu ima kamera, a dobio sam odgovor: 'Da'. To su dve meni posebno bitne stvari, a treća mi je signal Matejevog mobilnog koji je lociran u blizini Ratnog ostrva. Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke. Od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo je oko tri sata, a taj mobilni može dati signal jedino ako je na površini, zato mi je to vrlo bitan podatak - rekao je otac Mateja Periša za sarajevsku televiziju "Face".

Bonus video

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti