Potraga za Matejem traje već 24 dana: Ovo je lokacija koju je policija danas "češljala" (VIDEO)

23.01.2022

20:51

0

Autor: 24sedam

Neumorna potraga za mladim Splićaninom koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu kod Beton Hale i dalje ne daje rezultate

Potraga za Matejem traje već 24 dana: Ovo je lokacija koju je policija danas "češljala" (VIDEO)
24sedam/Printscreen/Youtube/Kurirwebtv/Mup RH

Potraga za nestalim Matejom Perišem (27) traje već 24 dana, a policija i danju i noću pretražuje reku i obalu i Dunava i Save.

Neumorna potraga za Splićaninom koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu kod Beton Hale i dalje ne daje rezultate.

Ipak, uprkos snegu i ledu, policajcima dosta pomažu i termovizijske kamere koje prikazuju šta se nalazi ispod snega i iza zidova napuštenih objekata.

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palilula, sinoć su po mraku i snegu, sa lampama pretraživali terene oko reka. Ista akcija nastavila se i danas, kada je srpska policija "češljala" teren uz desnu obalu Save.

MUP Srbije je proširio istragu o nestalom državljaninu Hrvatske na Smederevo, Požarevac i Pančevo. U potragu su uključeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, policijske ispostave za bezbednost na rekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade i policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, veruje u rad i posvećenost srpske policije, a otkrio je i šta ga najviše zbunjuje u slučaju nestanka njegovog sina:

- Dve rupe su vrlo bitne. To je pre svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli, jer ne znam da li se tu nešto dogodilo, a ja ne verujem da jeste. Druga je možda čak i važnija, to je spuštanje Mateja u prostor nalik terasi pored reke Save, što je ograđen prostor dužine 15-ak metara i širine desetak. Tu takođe nemamo snimak da vidimo da li je tu bilo još nekoga ili da li je Matej prešao tu ogradu, jer je tu koso i moguće je okliznuti se i pasti. Pitao sam inspektora da li je moguće na tom mestu izaći, a da kamere ne zabeleže, jer tu ima kamera, a dobio sam odgovor: 'Da'. To su dve meni posebno bitne stvari, a treća mi je signal Matejevog mobilnog koji je lociran u blizini Ratnog ostrva. Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke. Od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo je oko tri sata, a taj mobilni može dati signal jedino ako je na površini, zato mi je to vrlo bitan podatak - rekao je otac Mateja Periša za sarajevsku televiziju "Face".

Bonus video:

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti