"Javljaju mi se vračare i vidovnjaci i govore gde se Matej krije": Oglasio se otac nestalog Splićanina i saopštio samo jedno!

21.01.2022

20:24

1

Nestank Mateje Periša 31. decembra prošle godine prijavili su njegovi prijatelji

"Javljaju mi se vračare i vidovnjaci i govore gde se Matej krije": Oglasio se otac nestalog Splićanina i saopštio samo jedno!
nenad-peris-gotik-ata 02012022 (2) - Copyright Nenad Periš, Milan Maricic/ATAImages

Splićanin Matej Periš (27), nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, kada je izašao bez jakne iz beogradskog "Gotika" i nikada se nije vratio u njega.  Potraga za njim traje 22 dana.

Njegov otac Nenad  tvrdi da mu je jedino bitno da sazna istinu, ma kakva ona bila.

- Poslednjih dana javljaju mi se vračare i vidovnjaci i govore gde mi se krije živ. Jedna mi je samo rekla da "potražim sina u kući na dva sprata koja se nalazi kod kanala Dunav-Tisa-Dunav". Da Matej "tamo živi na drugom spratu i da je dobro". Drugi mi je čak predlagao da ga tražim u nekim visokim zgradama prekoputa Gotika - ja ponovo molim ljude da se obrate za svaku informaciju beogradskoj policiji.

Poslednjih dana i na društvenim mrežama pojavljuju se informacije vezane za Mateja.

- Zamolio bih ljude da ne stavljaju laži jer posle policija mora da ih demantuje. Da se razumemo, ja ne bežim od istine, ma kakva god ona bila. Spreman sam na sve samo da saznam gde je moj Matej. Svestan sam i da je mnogo vremena prošlo, ali ja kao roditelj gajim nadu da je moj sin živ. Nek mi svi oproste, ali ja sam roditelj i dokle god postoji mala nada  verujem u najbolji ishod - kaže Periš.

Već 22 dana policija u Beogradu, ali i u gradovima Smederevo, Pančevo i Požarevac je na nogama. Svaka informacija se ponavlja i ništa se ne pušta slučaju.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da policija proverava svaku dojavu koja je vezana za nestanak Splićanina Mateje Periša. 

- Mi dajemo sve od sebe da rešimo ovaj slučaj i proveravamo svaku informaciju koja nam se dojavi. I u ovom slučaju imamo i dobronamerne i zlonamerne ljude, koji se javljaju. Ima i belih magova i crnih magova, ljudi koji pričaju da su videli Matejevu astralnu projekciju. Nedavno su nam čak javili da nestali mladić kupuje hleb na Vračaru. Kada smo proverili, shvatili smo da je u pitanju komšija - rekao je ministar unutrašnjih poslova prilikom gostovanja na televiziji.

Vulin je rekao da se upoznao sa ocem nestalog mladića i da mu "iskazuje jedno veliko poštovanje".

- Ja moram da iskažem jedno veliko ljudsko poštovanje ocu Mateja Periša, samo stavite se u njegovu situaciju. Da li biste imali toliko razumevanja kao on. Bilo je pokušaja da se ovo predstavi kao međunacionalni sukob. To je zaista odvratno i govori o mržnji koju osećate prema ovom gradu. Ovo je bezbedan grad, ovde vas niko nikada neće napasti zbog nacionalosti - kaže ministar i naglašava da isključuje svaku mogućnost vršenja nasilja nad nestalim Splićaninom.

Nestank Mateje Periša 31. decembra prošle godine prijavili su njegovi prijatelji.

- Zvali su me da me pitaju šta da rade. Rekao sam im da prijave nestanak. Rekli su mi da je Mateja naručio bocu viskija i da ju je platio. Od tog trenutka ga nisu videli , a mislili su da se "zapričao sa nekim". UPlašili su se kada su videli njegovu okačenu jaknu- kaže Periš.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike