Otkriveno ko su prijatelji Mateja Periša: Deca iz imućnih porodica, njihovo ćutanje neshvatljivo!

19.01.2022

09:16

1

Matejevi prijatelji su od smog početka potrage za mladićem iz Splita u centru pažnje

Otkriveno ko su prijatelji Mateja Periša: Deca iz imućnih porodica, njihovo ćutanje neshvatljivo!
24sedam/PrintscreenInstagramnestali matej peris

Istraga povodom nestanka Mateja Periša (27), mladića iz Splita još nije dala rezultate koji bi mogli da objasne šta se tačno desilo u noći između 30. i 31. decembra. 

Najveća misterija su i dalje Matejevi drugovi koji su kobne večeri bili sa njim u klubu "Gotik“. Poznato je da su u pitanju deca imućnih građana Splita, a njihovo ponašanje nakon nestanka Mateja otvorilo je mnogobrojna pitanja o kojima se i danas raspravlja.

Gotovo svi hrvatski mediji objavili su fotografije nastale u kombiju kojim su Matej i šestorica njegovih prijatelja došli u Beogradu iz rodnog Splita. Među prijateljima našla su se dva brata, a reč je o sinovima poznatog splitskog preduzetnika. Jedan od njih studirao je na zagrebačkom Prirodnomatematičkom fakultetu.

24sedam/Goran Sivački/Ivan Mitić
 

Osim Mateja i njih dvojice, u kombiju su bila još četvorica mladića, između 25 i 29 godina. Jedan od njih završio je Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije, a njegovi poznanici su za hrvatski "Večernji list“ istakli da je iz ugledne porodice i da mu je otac vlasnik građevinske i projektantske kompanije. Kako je do sada potvrđeno, on je Periša poznavao iz gimnazije "Vladimir Nazor“, gde su zajedno išli u školu. Taj mladić se nije intenzivno družio sa ekipom koja je krenula za Beograd.

Još jedan od tih momaka završio je srednju Tehničku saobraćajnu školu, profesionalno se bavio rukometom, a tokom karijere je igrao čak i za nemačke klubove. Trenutno je zaposlen kao radnik na splitskoj železnici i još igra rukomet u jednom klubu niže lige.

Mladić koji je bio za volanom kombija pohađao je splitsku matematičku gimnaziju. U kombiju je bio i Matejev prijatelj o kojem se zna da je profesionalno igrao mali fudbal.

24sedam/Ivan Mitić
 

- Za većinu od njih slovi isto, dolaze iz imućnih i uglednih porodica. Ono što je možda najčudnije jeste to što su Matejevi prijatelji od samog početka potrage u centru pažnje. Od kada su prijavili nestanak Splićanina, nisu se oglašavali za medije, a njihovo ćutanje je svima bilo krajnje neshvatljivo -  preneli su hrvatski mediji.

Oni su u Srbiji ispitani i poligrafski testirani, nakon čega su se vratili u rodnu Hrvatsku. Ipak, ovih dana hrvatska policija ih je ponovo ispitala o dešavanjima u "Gotku“.

Zamenik načelnika hrvatskog UKP Antonio Gerovac rekao je ranije da će ponovo biti saslušana šestorica mladića sa kojima je Matej boravio u Beogradu. Gerovac je tada najavio da će se srpska i hrvatska policija fokusirati na Matejeve prijatelje.

Da podsetimo, drugovi koji su sa Matejem došli iz Splita u Beograd kako bi proslavili Novu godinu, napravili su niz neogičnih poteza nakon nestanka mladića. Naime, oni nisu odmah prijavili nestanak Mateja Periša policiji, već su čekali do 18 časova narednog dana. Tada su bacili senku sumnje na sebe.

Takođe prijavili su da su Mateja poslednji put videli oko 2.30 časova kada im je navodno saopštio da ide do toaleta. Snimci su pak pokazali da je mladić napustio klub sat vremena ranije.

24sedam/Ivan Mitić
 

Matejevi prijatelji su takođe tvrdili da mladić nije izašao iz kluba, rekavši kako nije mogao nestati bez jakne koju su oni kasnije zatekli u garderobi "Gotika". Ispostavilo se da je mladić izašao iz kluba.

Pored toga, Splićani su naveli da nisu konzumirali opijate, a postoje indicije da je droga uticala na Matejevo ponašanje.

Ono što se nekoliko dana provlačilo u javnosti bile su informacije vezane za boju patika koje je Periš nosio. To je u nekom trenutku bacilo senku sumnje na njegove prijatelje. Naime, prilikom opisa koji su oni dali policiju tokom prijave nestanka, istakli su da je Matej nosio crne patike sa belim đonom. Međutim, na svim snimcima se pojavljuje dečko sa belim patikama. Matejevi prijatelji pozvani su na poligrafsko testiranje, a tom prilikom je potvrđeno i da su mladići pogrešili prilikom davanja opisa, te da je nestali Splićanin zaista imao bele patike u trenutku nestanka.

Bonus video

MUP Srbije

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti