Nestanak Splićanina i dalje pod velom misterije: Saslušani prijatelji i devojka s kojom se Matej čuo kobne večeri

16.01.2022

21:51

0

Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, a njegovi prijatelji su, prema zvaničnim informacijama, nestanak prijavili poslednjeg dana 2021. godine u 18 časova

Nestanak Splićanina i dalje pod velom misterije: Saslušani prijatelji i devojka s kojom se Matej čuo kobne večeri
Printscreen/MUP/Mup RH

Specijalni tim hrvatske policije saslušao je, u prostorijama PU splitsko-dalmatinske, prijatelje nestalog Mateja Periša (27), za kojim se traga već 17 dana.

Pošto je načelnik UKP hrvatske policije Antonio Gerovac najavio da će Matejeve prijatelje saslušati, ako treba i po sedam puta, u petak su u ovu ustanovu počeli da pristižu mladići koji su poslednji čuli i videli nestalog mladića.

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC
Antonio Gerovac ranije najavio saslušanja prijatelja nestalog Mateja

Saslušanja ovih mladića počela su tek sada jer su po povratku iz Srbije bili pozitivni na koronavirus.

- Oni se ispituju u svojstvu građana radi davanja obaveštenja, a kako je već pre rečeno, ni na koji način se ne dovode u vezu s Matejevim nestankom. Svi su oni i poligrafski testirani i prošli su “detektor laži”, ali sasvim je moguće da i nakon ispitivanja u Splitu budu podvrgnuti istom testu - prenose mediji.

"Češljaju" se rečna korita i obala

Paralelno sa tim, beogradska policija nastavlja da istražuje sve okolnosti nestanka Mateja Periša, te su tako nastavili da pretražuju rečna korita i obalu.

Nekoliko dana ranije, policija je saslušala izvesnu Mariju S., Splićanku koja se, kako se sumnja, poslednja čula sa nestalim mladićem.

Mediji prenose, da je ova devojka policiji rekla da Mateja nije čula od buke, te i da je on navodno koristio opijate. Analiza njenog telefona ukazala je i da je nju Periš kobne noći zvao čak dva puta. Ona je, navodno, sestra Matejevog dobrog druga koji nije došao sa njim u Beograd.

- Maja je često u Beogradu, a navodno je na društvenim mrežama kačila slike provoda iz jednog kluba koji se nalazi blizu mesta na kom je Matej nestao. Ne zna se da li je bila tamo i te večeri, ali se ne isključuje mogućnost da je Periš krenuo da se nađe s njom. Ona je, navodno, rekla da se javila na poziv i da nije čula šta joj Matej priča jer je bila glasna muzika u lokalu. Navela je da je Matej kao skiper morao naporno da radi jer je imao ciljeve koje je zacrtao i da nije mogao da ih postigne ukoliko ne konzumira opijate - kaže sagovornik.

Otac Nenad se čuo sa Splićankom

Nenad Periš, otac nestalog, potvrdio je za Dnevnik.hr da se čuo s Majom.

- Ona mi je rekla da je te večeri Matej pokušao da stupi u kontakt s njom, jer je videla da ima propušten poziv. Naime, ja sam nju sreo na ulici ispred sedišta beogradske policije pre desetak dana. Bio je to slučajan susret i ona mi je tada kratko rekla da se ona i Matej nisu čuli, ali da je imala njegov propušten poziv. Verovatno je Matej, s obzirom na to da je ona bila u Beogradu, pokušao stupiti s njom u kontakt - rekao je Periš.

Printscreen/Instgram/M.S.
Maja S. obrisala nalog na Instagramu

Interesantno je i to da je Maja S., nakon što je javno dovedena u vezu s Perišem, obrisala nalog na Instagramu, a na Fejsbuku stavila crnu sliku.

- Blokirala je svakog ko ju je pitao za Mateja i nestala s mreža. Ovo je veoma čudno, jer su ona i Periš drugovi gotovo celog života. Inače, njen rođeni brat nije doputovao s Matejem jer je rekao da je u žalosti za drugom koji je poginuo jesenas, te da mu nije do slavlja - priča izvor iz Splita i dodaje da ne zna da li je Splićanka još u srpskoj prestonici.

Takođe, kako se navodi, po Splitu se priča i da je Matej radeći kao skiper upravo bio zaposlen kod Maje S., koja poseduje brodove za prevoz turista.

Podsetimo, Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, a njegovi prijatelji su, prema zvaničnim informacijama, nestanak prijavili 31. decembra u 18 časova. Mladić je, kako je rekonstruisano, bio u klubu “Gotik” u Beton hali, odakle je izašao u 1.43, pa trčeći otišao do Sava promenade. Tu mu se i gubi svaki trag, a nadzorna kamera ga je snimila kako silazi prema ledenoj Savi. Video-nadzor je Periša snimio i kako pliva, a tu je, odnosno kod Velikog ratnog ostrva, poslednji put i uhvaćen signal njegovog mobilnog, pet minuta posle dva časa.

Ilustracija / 24sedam
Signal telefona Mateja Periša uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva

Bonus video:

24sedam TV

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti