Usvojena molba oca nestalog Splićanina: Policija na nov način traži Mateja

12.01.2022

09:58

0

Autor: 24sedam

Potraga za mladićem traje već 13 dana

Usvojena molba oca nestalog Splićanina: Policija na nov način traži Mateja
Matej Periš - Copyright 24sedam/Printscreen/Youtube/Kurirwebtv/Mup RH

Posle češljanja Save i Dunava, ali i priobalja, policija će pokušati da uz pomoć satelitskih snimaka otkrije šta se desilo sa Matejem Perišom.

Prema navodima izvora, kako piše "Alo", satelitski snimci biće pribavljeni na molbu Nenada Periša, oca nestalog mladića, kako bi se utvrdilo gde se tačno njegov sin kretao kobne noći i da li je usnimljen kako ulazi u Savu.

Sateliti kruže nad Beogradom dva puta dnevno. Ukoliko se desilo da su baš u vreme kada je Matej izašao iz kluba snimili njegovo kretanje, onda bi bili od velike pomoći, ali samo uz napore tehničara koji će ih pregledati. Rezolucija satelitskih snimaka je loša i teško je prepoznati ko je na njima.

Oni imaju mogućnost da otkriju šta se krije duboko pod zemljom, ali ne i šta se nalazi u koritu reke - objasnio je sagovornik, i podsetio da su u potrazi za Perišom dosad korišćeni psi tragači, dronovi i termovizijske kamere da bi se uključili u potragu.

Tračak nade porodici mladića ulila je informacija da je lociran njegov mobilni telefon. Međutim, njegov otac Nenad je juče izjavio da mu to nije potvrđeno.

- Nemam informaciju da je pronađen mobilni telefon. Bio sam juče s beogradskim policajcima, bio je i ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i dva predstavnika MUP-a Hrvatske iz kriminalističke policije. Oni su me upoznali sa svim postupcima koji se obavljaju i istražnim radnjama- rekao je Nenad Periš za medije, i dodao:

Zabrinuti otac se osvrnuo i na teške uslove pod kojima policija radi.

- Nije jednostavno, ali dobili smo takvo obećanje i video sam njihov angažman. Ja im na tome zahvaljujem. Hvala svima i u MUP-u Hrvatske što su s profesionalne strane pristupili. Rekli su mi da se radi o saradnji koja je kod ovakvih slučajeva potrebna, ali postupak i dalje vodi MUP Srbije - objasnio je Periš.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Alo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike