Prve slike žene koju je čuveni alas spasao iz Dunava: Samo je ponavljala - "Hoću da se ubijem"

11.01.2022

09:44

0

Grbić je spasao 31 osobu sigurne smrti

Prve slike žene koju je čuveni alas spasao iz Dunava: Samo je ponavljala - "Hoću da se ubijem"
Skok 1 - Copyright Privatna arhiva/Renato Grbić

Heroj sa Dunava Renato Grbić jutros je iz ledenog Dunava spasao ženu M. M. (62) koja je skočila sa Pančevačkog mosta jer je, navodno, htela da izvrši samoubistvo.

- Moj sin Nikola me je pozvao jer ga je prethodno zvao drug koji je prelazio most i video kako žena preskače ogradu. Odmah sam ušao u čamac i, kako sam se približavao, video sam njenu jaknu koja se nadula od vode, ali nije potonula. Prvobitno nije htela da pruži ruku, ali sam nekako uspeo da je uvučem u čamac. Sve vreme je ponavljala: "Pustite me, hoću da se ubijem." Nije navodila nikakve razloge - kaže Grbić.

Privatna arhiva/Renato Grbić
 

Dodaje da su ženi odmah ukazali pomoć.

- Kada smo je izvukli iz vode, osoblje restorana nam je pomoglo da je presvučemo u suvu garderobu, a i izmasirali smo je, jer je voda bila ledena. Nakon toga sam pozvao Hitnu pomoć i policiju - dodaje Grbić.

Napominje da je više od tridesetoro ljudi spasao sigurne smrti.

- Ovo je 31. osoba koju sam uspeo da spasem da se ne udavi. Drago mi je što sam uspeo da spasem i ovu ženu - kaže Grbić.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike